Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’a Yeni Rakip: 40 Milyon Müşterisi Olan Banka Yeni Coin Çıkaracak!

Londra merkezli fintech şirketi Revolut, kendi stablecoin’ini çıkararak Ripple’a rakip olmayı planlıyor. Temmuz ayında Birleşik Krallık bankacılık lisansı alan ve bu yılın başlarında 45 milyar dolar değerinde olan şirket, stablecoin projesinde oldukça ilerlemiş durumda.

Revolut sözcüsü, stablecoin planlarıyla ilgili olarak şirketin kripto para hizmetlerini genişletmek istediğini ve uyum odaklı bir yaklaşım benimseyerek kripto topluluğu için güvenli bir liman olmayı hedeflediğini belirtti. “Kripto, sınır ötesi bankacılık inancımızın büyük bir parçası ve kripto varlık hizmetleri sağlayıcısı olarak en güvenli ve erişilebilir olma misyonumuz var” dedi.

Ripple’a rakip mi olacak?

Stablecoin sektörü, Tether’in USDT’sinin yaklaşık 119 milyar dolarlık piyasa değeriyle hakimiyetinde bulunuyor. Circle’ın USDC’si ise yaklaşık üçte biri büyüklüğünde ikinci sırada yer alıyor. Geçen yıl PayPal da stablecoin çıkarmaya başlamıştı. Ripple’ın önümüzdeki haftalarda piyasaya girmesi beklenirken, BitGo da Singapur’daki Token2049 etkinliğinde stablecoin girişimini duyurdu.

Bu trend, Avrupa’da yürürlüğe girmeye hazırlanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenleyici çerçevesi gibi rehberlerin de etkisiyle hız kazanıyor olabilir. Revolut, birkaç yıldır uygulaması üzerinden kripto alım satımına izin veriyor ve Mayıs ayında deneyimli yatırımcılar için bağımsız bir kripto para borsası açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!