Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Beklenen Staking Kararı Bu Yıl Gelebilir: ABD’ye Rakip Olur mu?

Spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) için beklenen staking özelliği, bu yıl Hong Kong piyasalarında gelebilir.

Blockdaemon Başkan Yardımcısı Andrew Vranjes, Singapur’da yaptığı açıklamalarda, Ethereum için uygulanabilir staking çözümleri sağlamak için Hong Kong’daki spot kripto para ETF’si ihraççılarıyla iş birliği yaptıklarını söyledi.

Vranjes, staking özelliğini getirebilmek için yerel düzenleyicilerle görüştüğünü ekledi. Blockdaemon yöneticisi, önemli bir aşama kaydettiklerini ve düzenleyicilerin staking özelliğini belirli koşullar ve sınırlar dahilinde onaylayabileceğini belirtti.

Görüşmelerin şimdiye dek olumlu geçtiğini söyleyen Vranjes, “Pazarın nasıl evrileceğini göreceğiz. Bu seçenek belki önce sadece nitelikli yatırımcılara sunulur ve zamanla genişler” yorumunu yaptı.

Ethereum ile rekabet kızışabilir

ABD’deki spot kripto para ETF’lerinin aksine Hong Kong’daki kripto para ETF’leri, işleme açıldıklarından beri piyasanın beklentisini tam olarak karşılayamadı.

Örneğin, bu haftanın başında Hong Kong’daki üç spot Ethereum ETF’sinin işlem hacmi 390.000 dolar olurken ABD’deki dokuz Ethereum ETF’sinin hacmi, aynı gün 129 milyon dolar oldu.

Ancak Hong Kong’daki Ethereum fonlarına ABD’den farklı şekilde staking özelliği de dahil edilirse bunlar, rekabet açısından avantaj elde edebilir.

Vranjes, Ethereum staking’i için yapılacak bir onay açıklamasının ABD’den önce Hong Kong’da yapılmasının sürpriz olmayacağını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!