Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzde 100 Başarılı Ethereum Yatırımcısı Bu Sefer Tosladı: İlk Kez Zarar Etti

18 Eylül Çarşamba’ya kadar yüzde 100 başarı oranıyla işlem yapan Ethereum (ETH) yatırımcısı, ilk kez zarar etti.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre akıllı trader, 17 Eylül Salı günü tanesi 2 bin 304 dolardan 5 bin 690 (13,1 milyon dolar) sattı.

Yatırımcı, dün Fed’in faiz kararı açıklanmadan önce ise tanesi 2 bin 316 dolardan 5 bin 660 Ethereum aldı. Lookonchain’e göre trader, kendi adına az sayılabilecek bir miktar olan 30,8 ETH (71 bin 400 dolar) kaybetti.

Ancak Bitcoin ve Ethereum fiyatları, dün Fed’in faiz indirimine gitmesinin ardından yükselişe geçti. CoinGecko’ya göre ETH, günlük bazda yüzde 4,8 değerlendi ve 2 bin 435 dolardan işlem görüyor. Balina, bu haliyle yeniden kazançlı duruma geçmiş durumda.

Trader, bu ayın başından beri aktif olarak işlem yapıyor. Lookonchain’e göre yatırımcı, swing trade stratejisiyle 4 bin 821 ETH’yi sadece 15 gün içerisinde 5 bin 690 ETH’ye çıkardı ve 2 milyon dolar kazandı.

Swing trade nedir?

Kripto para dünyasında bu tür başarılı işlemler, dikkat çeken yatırımcıların ve stratejilerin daha fazla izlenmesine yol açıyor. Bu örnek de swing trading’in doğru uygulandığında ne kadar kazançlı olabileceğini gösteriyor.

Swing trading, finansal piyasalarda kısa ve orta vadeli fiyat dalgalanmalarından yararlanmayı amaçlayan bir ticaret stratejisidir. Yatırımcılar, genellikle birkaç gün ila birkaç hafta arasında değişen sürelerle varlıkları ellerinde tutarak, fiyatların zirveye çıkacağı ya da dip yapacağı momentumu yakalamaya çalışırlar. Bu strateji, yatırımcıların fiyat hareketlerindeki geçici yükseliş veya düşüşlerden faydalanmasını sağlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!