Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Listeli Altcoin Projesi Hacklendi: Fiyat Aniden %10 Düştü!

Kripto para borsası Binance destekli altcoin projesi Banana Gun’ın (BANANA) sosyal medya hesabı hacklendi.

Banan Gun’ın sosyal medya hesabı 19 Eylül saat 12 sularında siber saldırıya uğradı ve saldırganlar beklenmedik paylaşımlar yapmaya başladı.

Banana Gun ekibi, Telegram kanallarında sabitledikleri mesajda sorunu araştırdıklarını ve botun şu anda çevrimdışı olduğunu açıkladı. Bu gelişmeler üzerine kullanıcılar arasında endişeler artarken, platformun ana ağındaki toplam 563 ETH’nin (yaklaşık 1,4 milyon dolar) çalındığı belirtildi.

Topluluk üyesi yannickcrypto.eth, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ana kadar 36 mağdurun olduğunu belirtti ve bu duruma bakarak Banana Gun’ın kendisinin hacklenmiş olabileceğini düşünmediğini, daha fazla mağdura ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Banana Gun, kullanıcılarına zincir üzeri işlemler gerçekleştirme ve yaklaşan token lansmanlarını hızlıca yakalama imkanı sunan bir Telegram tabanlı ticaret botu olarak biliniyor. Dune Analytics verilerine göre platform şimdiye kadar yaklaşık 272.000 kullanıcıya hizmet vererek 6 milyar dolarlık işlem hacmi sağladı.

Bu, Banana Gun’ın yaşadığı ilk sorun değil. Geçtiğimiz eylül ayında platformun gelir paylaşım tokeni olan Banana tokenin piyasaya sürülmesi sırasında akıllı sözleşmedeki bir hatadan dolayı lansman başarısız olmuştu.

Binance’nin ilk airdrop projesiydi

Telegram tabanlı bir trading botu olan Banana Gun, Ethereum, Solana, Base ve Blast ağlarında kullanılabiliyor.

Binance, Temmuz 2024’teki açıklamasında Banana Gun’ı (BANANA) Binance Airdrops Portal’daki ilk proje olarak tanıttı. Binance, ilgili kriterleri karşılayan kullanıcılarına airdrop düzenledikten sonra BANANA’yı 20 Temmuz’da borsada listeledi. Kullanıcılar, Bitcoin, USDT, BNB ve FDUSD’nin yanı sıra Türk lirası çiftiyle al-sat yapabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!