Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kedi Temalı Meme Coinler Uçuşta: Risk İştahı Arttı, Patlama Çok Yakında Gelebilir!

Kedi temalı meme coinler ciddi yükseliş performansı gösterirken analist, bu durumun iştahı geri getireceğini ve patlama yaşanabileceğini belirtti. 

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranını 50 baz puan indirmesinin ardından kripto piyasasında risk alma iştahı yeniden canlandı. Bu gelişme, özellikle kedi temalı memecoin’ler olan POPCAT, MEW, MOG ve CAT token’larında önemli yükselişlere yol açtı. Bir haftada yüzde 40’a varan kazançlar elde eden bu token’lar, yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Solana tabanlı POPCAT, 1 milyar dolarlık piyasa değerine yaklaşırken, Ethereum tabanlı MOG iki haftada %70 değer kazandı. Simon’s Cat çizgi dizisiyle bağlantılı olan CAT token, son 24 saatte 145 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Analistler, meme coin’lerin likidite artışı ve piyasadaki boğa beklentisiyle büyümeye devam edeceğini öngörüyor.

Meme coin’leri desteklemesiyle bilinen Gotbit Hedge Fund’ın kurucusu Alex Andryunin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Meme coin’ler büyük ölçüde ABD Merkez Bankası’nın (FED) son %0,5’lik faiz indiriminin ardından artan likidite beklentisi nedeniyle bir artış yaşıyor. Daha düşük oranlar için piyasa beklentileri birbirine yaklaştı ve finansal sisteme daha fazla likidite girme olasılığı ile yatırımcılar yükseliş hissini benimsiyor.

Meme coin piyasasının önümüzdeki iki ay içinde önemli ölçüde büyüyebielceğin ibelirten Andrynuin, artan likidite ve artan risk iştahının yatırımcıları bu yüksek riskli, yüksek ödüllü varlıklara yönlendirebileceğini söyledi. Bu durumun da bir diğer döngüler gibi bir patlamaya yol açabileceğini ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!