Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram ile İş Birliği Yapan Altcoin, İki Veriye Göre İyi Performans Gösteriyor

Telegram ile bağlantılı The Open Network (TON) projesi, geçtiğimiz son üç yıl içerisinde büyük bir gelişme gösterdi.

TON ağı, yüksek işlem kapasitesi sayesinde önemli bir ölçeklenebilirlik sergiliyor. Dolaşımdaki arz ve piyasa değeri verileri, ağın iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Ağustos 2021’den bu yana, Telegram mesajlaşma platformu ile olan iş birliği sayesinde ağın kayda değer bir büyüme yaşadığı gözlemleniyor.

TON’un kullandığı model göz önünde tutulmalı

Piyasa değeri ile dolaşımdaki arz arasındaki fark, tokenların bir kısmının kilitli ya da uzun vadeli tutulduğunu ve bunun likidite üzerinde etkili olduğunu düşündürebilir. Bu bağlamda, TON’un hibrit para aktarım modeli göz önünde bulundurulmalı.

CryptoQuant’taki bir analist, Ancak genel olarak, piyasa değeri ile dolaşımdaki arz arasında bir korelasyon olduğu görülüyor, bu da dolaşımdaki arzın önemli bir kısmının piyasa değerine katkıda bulunduğunu gösteriyor” dedi.

Ortalama piyasa değeri-fiyat oranını kullanan ekonometrik analizler, spekülatif davranışların bir göstergesi olarak kullanılabilir. Piyasa değeri ile fiyat arasındaki bir farklılık, tokenın temel metriklerden farklı değerlendirildiğini işaret edebilir. Öte yandan, bu iki değerin daha yakın olması, daha rasyonel bir piyasa değerlemesini işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!