Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzü Gülmeyen Köklü Altcoin Hayati Dirençte: Bu Fiyatı Aşamazsa Büyük Düşebilir!

Monero, son iki yıldır aşamadığı 180 dolar seviyesine yaklaşırken, olası bir yükseliş veya keskin bir geri çekilme merakla bekleniyor.

Gizlilik odaklı en popüler kripto paralardan biri olan Monero (XMR), önemli bir direnç bölgesine yaklaşırken dikkat çekiyor.

Son iki yıldır 180 dolar direnci ve 100 dolar destek seviyeleri arasında sıkışan XMR, bu kritik eşiği aşma konusunda defalarca başarısız oldu. Haziran 2022‘den bu yana fiyat hareketleri, bu aralığın dışına çıkmayı başaramadı.

TradingView platformunun verilerine göre, Monero’nun 180 dolar seviyesini aşma girişimleri genellikle keskin geri çekilmelerle sonuçlandı. Ancak, bu geri çekilmelerin alt sınırı genellikle 100 dolar civarında kaldı.

XMR üzerindeki satış baskısı artıyor

Analistler, XMR’nin 180 dolara yaklaştığında yatırımcıların ellerindeki varlıkları satmaya başladığını ve bu durumun fiyat üzerindeki baskıyı artırdığını aktardı. Şu anda XMR 175 dolar seviyesinden işlem görüyor ve bu kritik eşiğe yaklaştıkça fiyatın bir kez daha aşağı yönlü bir hareket yapıp yapmayacağı veya direnç bölgesini kırıp kıramayacağı merak konusu.

Konsolidasyon dönemleri, piyasaların enerji biriktirdiği ve bu birikimin ya yükseliş ya da düşüş yönünde büyük hareketlere neden olabileceği zaman dilimleri olarak bilinir. Uzun süreli yatay hareketler, genellikle büyük fiyat hareketleriyle sonlanır.

Analistler, XMR’nin 180 dolar seviyesini aşması durumunda, fiyatın 260 dolar direncine yönelebileceğini söyledi.

Bu hedef, teknik analizde kullanılan “ölçülen hareket yöntemi” ile belirleniyor. Bu yönteme göre iki yıllık yatay kanalın yüksekliği (80 dolar), kırılma seviyesine (180 dolar) eklenerek fiyat hedefi hesaplanıyor.

XMR, şubat ayında Binance’in tokenı delist etmesi sonrası %35 düşerek 100 dolar seviyesine gerilemişti. Binance, delist kararının, Monero’nun borsanın standartlarını karşılamadığı gerekçesiyle alındığını açıklamıştı.

Haziran ayında ise bazı Avrupa ülkelerinin botnet madenciliğine karşı aldığı önlemler, fiyatlarda kısa süreli bir yükseliş yaşanmasına neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!