Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırımcılar Kripto Paralara Akım Mı Ediyor: Citibank Raporu Şaşırttı!

Dünyanın en büyük bankalarından Citibank, kripto para piyasasına yönelik yaptığı güncel araştırmayla dikkat çekti.

Citibank kısa süre önce yayınladığı kripto para raporuyla gündeme geldi. “2024 Küresel Aile Ofisleri Anket Raporu”na göre kriptoya olan ilgi geçen yıla göre iki katına çıktı.

20 Eylül’de yayımlanan raporda, kripto paralara yatırım yapan aile ofislerinin oranı %8’den %17’ye yükseldi. Bu yatırımcılar arasında, dijital varlıklara doğrudan yatırım yapma eğilimi dikkat çekti.

Raporda, hem 500 milyon doların üzerinde varlık yöneten büyük aile ofislerinin hem de daha küçük ofislerin kripto paralara olan ilgisinin benzer seviyelerde olduğu belirtildi. Doğrudan kripto yatırımları ve kripto bağlantılı yatırım fonları, en çok tercih edilen yatırım seçenekleri arasında yer aldı.

ABD’nin kripto para merakı büyüyor

Ankete katılanların dörtte biri halihazırda kripto paralara yatırım yaptığını veya yapmayı planladığını ifade ederken, %17’si kriptoyu erken benimseyenler, %10’u ise kripto konusunda meraklı olduğunu belirtti. Erken benimseyenler arasında, %15’lik bir kesimin portföylerinin %5’inden azını kriptoya ayırdığı gözlemlendi.

Aile ofisleri, kripto paralara doğrudan yatırım yapmayı tercih ediyor. Ankete katılan aile ofislerinin %24’ü doğrudan kripto paralara yatırım yaptığını söylerken, %18’i borsa yatırım fonları (ETF) aracılığıyla kripto paralara erişim sağladığını aktardı. Büyük aile ofislerinin tokenleştirilmiş gerçek dünya varlıklarına (RWA) olan ilgisi daha fazlayken, küçük aile ofisleri türev ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor.

Bölgesel farklılıklar da dikkat çekiyor. Asya Pasifik bölgesindeki aile ofislerinin %37’si kripto paralara yatırım yaptığını veya yatırım yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Bu bölgede, her yirmi aile ofisinden biri portföyünün %10’undan fazlasını kripto paralara ayırmış durumda. Öte yandan, Latin Amerika’daki aile ofisleri dijital varlıklara en az ilgi gösteren grup oldu. Latin Amerika’daki aile ofislerinin %83’ü kripto paralara yatırım yapmayı öncelikli görmediğini belirtti.

Bununla birlikte, genel eğilim kriptoya olan ilginin arttığını gösterse de, raporda kripto paralar için tahsisatını artırmayı planlayanlarla azaltmayı planlayanlar arasındaki farkın negatif olduğu (%-11) vurgulandı. Bu durum, piyasadaki iyimserliğe rağmen birçok yatırımcının kriptoya olan maruziyetini azaltmayı düşündüğünü ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!