Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanların Güvenini Sarsan Coin Projesi, SEC ile Anlaşmaya Vardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırımcıları yanıltmakla suçlanan TrustToken ve TrueCoin ile bir uzlaşmaya vardığını duyurdu.

İki şirket, stablecoin TrueUSD (TUSD) ile ilgili yatırımcılara yapılan yanlış beyanlar nedeniyle toplamda 163.000 dolar ceza ödeyecek. Ayrıca, TrueCoin 340.000 dolar tutarında haksız kazancı iade edecek. Şirketler, SEC’in bulgularını ne kabul etti ne de reddetti.

SEC’in basın açıklamasında, “Şikayet, Mart 2022’ye kadar TUSD operasyonlarının bir offshore varlığa satıldığını ve bu varlık ile TrueCoin’in, TUSD’yi desteklediği iddia edilen varlıkların yarım milyar dolardan fazlasını spekülatif bir fona yatırdığını iddia ediyor.

2022 Sonbaharı’na gelindiğinde TrueCoin ve TrustToken, bu fonla ilgili geri ödeme sorunlarını fark etmelerine rağmen, TUSD’nin ABD dolarıyla bire bir desteklendiği yönünde yatırımcılara yanlış bilgiler vermeye devam etti” ifadelerine yer verildi.

Şikayet, Eylül 2024 itibarıyla TUSD’yi destekleyen rezervlerin yüzde 99’unun spekülatif fona yatırıldığını öne sürüyor. Ayrıca SEC, TUSD’nin kâr vaat eden bir yatırım aracı olarak sunulduğunu ve Howey testi kapsamındaki “ortak girişim” kriterinin sağlandığını belirtti. Bu da TUSD’nin, SEC’in menkul kıymet tanımına girdiği iddiasını güçlendiriyor.

TUSD’nin istikrarı, bu yıl Ocak ayında stablecoin’in 1 doların altına düşmesiyle sorgulanmıştı. TUSD, “canlı on-chain denetimlere sahip” ilk dolar destekli stablecoin olduğunu iddia ediyordu. Flipside Crypto’dan veri bilimci Carlos Mercado, “TrueUSD’nin yapısının nasıl olduğunu bilmiyorum, ancak açıkça zincir dışı likiditeye olan bağımlılık, insanların token’a olan güveninin sarsılmasına neden oldu. Yeterli rezerv sağlanırsa, uzun vadede daha düşük bir piyasa değeriyle yeniden 1 dolar seviyesine ulaşabilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!