Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Tabanlı Altcoin Para İadesi Yaptı, Fiyat Yeniden Yükselişe Geçti

Telegram tabanlı ticaret botu Banana Gun, geçen hafta yaklaşık 3 milyon dolarlık kullanıcı fonunun kaybıyla sonuçlanan büyük bir saldırıya maruz kaldı. Bu olayın ardından ekip, saldırıdan zarar gören 11 kullanıcının tamamına kendi hazinelerinden tam geri ödeme yapacaklarını duyurdu. Bu açıklama sonrası BANANA token’ının fiyatı son 24 saat içinde yüzde 7’den fazla yükseldi.

Banana Gun saldırısına ilişkin detaylar, saldırganların kripto ticareti konusunda tecrübeli veya sosyal medyada güçlü bir varlığa sahip kripto yatırımcılarını hedef aldığını ortaya koydu.

Saldırı sırasında kullanıcılar, Telegram botundan gelen bildirimlerle eş zamanlı olarak cüzdanlarından manuel olarak ETH transfer edildiğini gözlemledi. Hem Ethereum Virtual Machine (EVM) hem de Solana sürümlerinin bağımsız kod tabanlarına sahip olmasına rağmen Telegram tabanlı botlar saldırıya uğradı. Ekip hızlıca botu devre dışı bırakarak saldırıyı durdurdu.

BANANA token’ın fiyatı yükselmeye başladı

Şu anda Banana Gun’ın EVM ve Solana botları tekrar aktif hale getirildi ve platformda ticaret yeniden canlandı. Ekip, yapılan güvenlik güncellemelerinin ardından botu yeniden başlattı ve BANANA token’ın fiyatı yüzde 7 artarak 39 dolar seviyesini aştı, piyasa değeri ise 133,5 milyon doları geçti.

Saldırı sonrası güvenliği sağlamak adına ekip, iki saatlik transfer gecikmesi, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ve hem ön hem de arka uç sistemlerinin yeniden düzenlenmesi gibi çeşitli önlemler aldı.

Ayrıca Banana Gun, Web3 güvenlik firması Security Alliance ile iş birliği yaparak sistemdeki güvenlik açıklarını detaylı bir şekilde inceledi. Gelecek adımlar arasında sızma testleri ve ek güvenlik denetimleri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!