Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Filmleri Aratmayan Operasyon: 47 Milyon Dolarlık Soygun Çözüldü!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hindistan’a on milyonlarca dolarlık kripto para dolandırıcılığın aydınlatılması konusunda yardımcı oldu.

Binance, Hindistan’ın Mali Suçları Araştırma Birimi’ne (ED) yardım ederek on milyonlarca dolar değerindeki soygunun 47,6 milyon dolarlık bir kripto para dolandırıcılığına karışan dört kişinin tutuklanmasına katkıda bulundu.

Binance, dünya çapında en büyük kripto para borsası olarak bu süreçte kritik istihbarat sağladığını ve dolandırıcılık ağının izini sürmede önemli bir rol oynadığını açıkladı. Binance’ın Mali İstihbarat Birimi (FIU) ile yapılan iş birliği sonucunda, kripto para cüzdanlara yönelik bağlantılar ortaya çıkarıldı ve dolandırıcılık detayları gün yüzüne çıktı.

Bu dolandırıcılık, Fiewin isimli bir oyun uygulaması üzerinden gerçekleştirildi ve mağdurlar kolay kazanç vaadiyle çevrimiçi bahis ve oyunlara yönlendirilerek tuzağa düşürüldü. Ancak, ED ve Binance, şu ana kadar 47,6 milyon doların geri alınıp alınmadığı konusunda net bir bilgi vermedi.

ED tarafından yapılan açıklamada, Binance’ın sağladığı analitik destek sayesinde bu karmaşık mali suçun aydınlatılmasına katkıda bulunulduğu aktarıldı. Kamu-özel sektör iş birliğinin, özellikle karmaşık mali suçlarla mücadelede kilit öneme sahip olduğu vurgulandı.

2022 yılında da Binance, E-Nuggets isimli başka bir oyun uygulamasıyla ilgili kara para aklama soruşturmasında milyonlarca doları dondurma işlemi gerçekleştirmişti.

Binance’ın Hindistan’daki Mali Soruşturma Birimi ile bu tür iş birlikleri, ülkede kripto paranın hala düzenlenmemiş olmasına rağmen önemli adımlar olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!