Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yıl En Çok Hangi Altcoin Yatırımcıları Kazandı? Dört Tema Öne Çıkıyor

Kripto para alanındaki bazı sektörler, bu yılın başından beri yatırımcılara büyük getiriler sağladı. Kaito AI, ön plana çıkan alanları sıraladı.

Kaito AI verilerine göre Ocak 2024’ten Ağustos 2024’e kadar kripto para piyasasında en fazla ilgi gören dört ana tema sırasıyla Yapay Zeka (AI), DeFi, Meme coin’ler ve L2 çözümleri oldu.

Bu dönemde AI, yüzde 6,32’lik artışla yüzde 23,05’lik pazar payına ulaşırken, DeFi yüzde 57,06 artışla en hızlı büyüyen ikinci kategori oldu. Meme coin’ler yüzde 35,67 artış gösterdi ve L2 çözümleri de yüzde 10,26 büyüme kaydetti.

Ancak en dikkat çekici büyüme, yüzde 673,33’lük bir artışla Chain Abstraction alanında yaşandı ve bu kategori büyüme oranı açısından ilk sırada yer aldı

Kimi altcoin sektörlerinde düşüş yaşandı

Öte yandan, BRC20 en büyük düşüşü yaşayarak yüzde 72,71 oranında değer kaybetti. ETF ve Halving temaları da sırasıyla yüzde 36,31 ve yüzde 57,08’lik düşüşlerle ilgi kaybetti.

Bu veriler, kripto para dünyasında yeni trendlerin hızla değiştiğini ve yatırımcıların ilgisinin giderek daha yenilikçi projelere kaydığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!