Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yükseliş Dalgası Kapıda Mı: QCP Makroekonomik Sinyallere Odaklandı

Finansal araştırma ve yatırım şirketi QCP Catpital, kripto para piyasasının güncel durumunu değerlendirdi.

QCP Capital, 25 Eylül tarihli raporunda kripto para piyasasını yakından inceledi.

Analistler kripto piyasaları için umut vadeden makroekonomik gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, merkez bankalarının piyasalara enjekte ettiği likiditenin kripto fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirebileceğini belirtti.

Özellikle Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) piyasalara daha fazla gevşeme sinyali verdiğini ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) da küresel faiz indirim döngüsüne katıldığını vurgulandı:

Makro alan, kripto paralar da dahil olmak üzere riskli varlıklar için giderek daha iyimser görünmeye devam ediyor.

Dün, PBoC, durgunlaşan konut piyasasını ve zayıf hisse senedi piyasasını canlandırmayı amaçlayan bir dizi politika tanıttı. Görünüşe göre (şimdilik) işe yaradı, çünkü Çin A50 vadeli işlemleri %8 daha yüksekte kapanırken, Çin ve Hong Kong endeksleri de aynısını yaptı.

Açıklamada Japonya Merkez Bankası (BoJ) hariç, tüm büyük merkez bankalarının piyasalara daha fazla likidite sağlamaya hazır olduklarına dikkat çekildi. Bu gelişmelerin kripto fiyatları üzerindeki olumlu etkisine rağmen, kripto piyasalarını yönlendiren özgün faktörlerin eksikliği de kaydedildi.

Ancak QCP Capital’e göre, makroekonomik ortamın olumlu yönde şekillendiği ve bu durumun kripto para fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketi destekleyebileceği aktarıldı.

QCP Capital, global piyasaların büyük merkez bankalarının müdahaleleri ile desteklenmesinin, riskli varlıklar için giderek daha iyimser bir görünüm sunduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!