Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar İslama Uygun Mu: Müslümanlar İçin Bir İlke İmza Atıldı!

Dev kripto para borsası Bybit, Müslüman yatırımcılar için Şeriat’a uygun yeni kripto para ticareti sunan ürünlerini duyurdu. 

Kripto para borsası Bybit, Müslüman yatırımcıların ihtiyaçlarına ve Şeriat yasalarına uygun yeni ürün piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu kapsamda borsa İslami finans ilkeleri içeren ve yatırım seçenekleri arayan Müslüman yatırımcıları hedefleyen Şeriat uyumlu kripto hesabını başlattı.

Bybit kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou 24 Eylül’de Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, Bybit’in bir “Crypto Islamic” hesabı başlattığını duyurdu. Bu hesap, Şeriata uygun tokenlerın spot ticaretine, dolar-maliyet ortalaması (DCA) botuna ve spot grid botuna erişimi içeriyor. Yapılan açıklamaya göre ürünler, Malezya merkezli danışmanlık firması Zico Shariah ile yapılan iş birliği ile Şeriat kurallarına uygun olarak geliştirildi.

İslami finans sistemi, Şeriat’ın rehberliğindeki etik ve adaletli finansal işlemleri temel almaktadır. Bu sistem, faiz alıp vermeyi yasaklayarak kredi ilişkilerinde kazanç ve zararın paylaşıldığı bir yapı öngörmektedir.

Bu modelde, yatırımcılar sabit getiriden ziyade, riskleri ve kazançları ortaklaşa paylaşmaktadır. Kripto para birimlerinin de İslami finans kurallarına uygun olabilmesi için bu paylaşım esasına dayanması gerekmektedir. Yapılan açıklamalara göre Müslüman yatırımcıların belirli tokenleri alabilmesi için bağımsız bir denetim kurulunun bu tokenleri inceleyip onaylaması gerekmektedir. Bu sertifikasyon süreci, tokenlerin detaylı bir şekilde incelenmesini kapsar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!