Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Şirketi Görüşmelere Başladı, Altcoin Fiyatı Aniden Yükseldi

Terraform Labs, bazı ürün ve hizmetlerinin 30 Ekim 2024’e kadar kapanabileceğini duyurdu. Şirket, bu operasyonların kontrolünü devretmek amacıyla üçüncü taraflarla görüşmeler yürütüyor. Ancak, bir anlaşma sağlanamazsa kapanış işlemleri planlandığı gibi devam edecek.

Bu kararın etkileyeceği ürünler arasında Enterprise, Warp, Station ve Alliance Hub bulunuyor. Ayrıca, Finder Block Explorer, Foundation, IBC Relayers, Mantlemint, FCD ve API hizmetleri gibi önemli servisler de kapanma riski altında.

Bu adım, Terraform Labs’ın Terra ekosistemindeki doğrudan katılımını sonlandırma planıyla uyumlu bir gelişme olarak öne çıkıyor. Şirket, 2023’te iflas başvurusunda bulunmasından bu yana bu süreci yürütüyor.

TradingView verilerine göre şirketin üçüncü partilerle yaptığı görüşmeler, altcoin piyasasını harekete geçirdi. Terraform Labs’in ihraç ettiği LUNA, dakikalar içerisinde 0,3909 dolardan 0,4109 dolara yükseldi ve yüzde 5’ten fazla değer kazandı.

Terra’nın iflas süreci

Eylül 2024’te bir ABD iflas hakimi, şirketin operasyonlarını durdurma planını onayladı. Hakim, bu planın uzun sürecek bir dava sürecinden daha iyi bir çözüm olduğuna dikkat çekti. Terraform Labs, Ocak 2023’te, TerraUSD (UST) stablecoin ve Luna (LUNA) varlıklarının Mayıs 2022’deki çöküşü sonrası iflas başvurusunda bulunmuştu. Bu çöküş, yatırımcıların yaklaşık 40 milyar dolar kaybetmesine neden oldu.

Şirketin kurucusu Do Kwon, finansal dolandırıcılıkla suçlandı. Terraform Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 4,5 milyar dolarlık bir uzlaşmaya vardı. Ancak, bu tutarın tamamının ödenmesi beklenmiyor, çünkü bu ödeme, şirketin iflas sürecindeki kripto varlık kayıplarının telafi edilmesinden sonra yapılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!