Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kripto Paralar İçin Bir Adım Daha Atıyor: Kurumsal Müşterilere Sunacak

Dijital varlık alanındaki varlığını genişletmek adına bir adım daha atan PayPal, ABD’li kurumsal müşterilerine kripto para satın alma, satma, tutma ve transfer imkanı sunmayı planladığını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Bugünkü duyuru, PayPal’ın kripto paraların işlevselliğini artırma yolunda attığı en güncel adımdır. ABD’deki milyonlarca işletmeye bu yeni fonksiyonlar sunulacak” ifadesi kullanıldı. Ancak bu hizmetin New York eyaletinde yer alan kurumsal hesaplar için kullanılamayacağı da belirtildi.

PayPal’ın, ABD’li işletmelere kripto para transfer etme ve alma imkanı tanıması, şirketin son dönemde dijital varlık sektöründe faaliyet gösteren bireysel ve kurumsal müşteriler arasında pazar payını artırmaya yönelik başlattığı girişimlerin devamı niteliğinde.

İlk olarak 2020 yılında PayPal ve Venmo kullanıcılarının dijital varlıkları cüzdanlarında tutmasına izin veren şirket, geçen yıl Ethereum ve Solana ağlarında kullanılabilen ABD doları ile sabitlenmiş bir stablecoin çıkarmıştı.

PYUSD stablecoin’inin gelişimi

PayPal’ın piyasaya sürdüğü PYUSD stablecoin’in toplam arzı, şu an yaklaşık 350 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

PayPal Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“PayPal ve Venmo kullanıcılarına kripto para alıp satma ve cüzdanlarında tutma imkanı tanıdığımızdan bu yana, onların bu varlıkları nasıl kullanmak istediklerine dair birçok şey öğrendik. İşletme sahipleri de aynı kripto para fonksiyonlarını talep etmeye başladı. Bu yeni hizmetle talebe yanıt vermekten ve işletmelerin dijital para birimlerini sorunsuzca kullanabilmesini sağlamaktan heyecan duyuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!