Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamala Harris’ten Seçim Öncesinde Dijital Varlık ve Blockchain Mesajı

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Çarşamba günü Pittsburgh Ekonomik Kulübü’nde yaptığı konuşmada, liderliğinde ABD’nin gelecek yüzyılı tanımlayacak sektörlerdeki küresel liderliğini yeniden taahhüt edeceğini belirtti. Bu sektörler arasında yapay zeka (AI), kuantum bilişim, blockchain ve diğer gelişen teknolojilere vurgu yaptı.

Demokrat başkan adayı olan Harris, kripto paralarla ilgili daha önce kampanya sürecinde sessiz kalırken, geçen hafta sonu Manhattan’da düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde ilk kez kripto paralar ve yapay zekaya değindi. Harris, bu teknolojilerin “fırsat ekonomisi” vizyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Harris: “AI ve dijital varlıkların yenilikçi teknolojilerini teşvik edeceğiz”

Harris, Manhattan’daki bağış toplama etkinliğinde, “Yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri teşvik edeceğiz. Bunu yaparken tüketicileri ve yatırımcıları korumayı da ön planda tutacağız. İşletmeler için güvenli bir iş ortamı yaratacak, yol haritasında tutarlı ve şeffaf kurallar koyacağız” ifadelerini kullandı. Bu düşüncelerini, Çarşamba günü yayımlanan 80 sayfalık ekonomi planında da yineledi.

Harris’in bu açıklamaları, bugüne kadar kripto para sektöründen büyük oranda destek gören Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kripto dostu söylemlerine bir yanıt olarak değerlendiriliyor. Son olarak Trump, New York’ta Bitcoin temalı bar olan PubKey’i ziyaret etmiş ve ailesinin projesi World Liberty Financial’in bir token satışını doğrulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!