Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’da Dogecoin Gibi Yeni Fenomen Meme Coin mi Doğuyor: 100 Milyonu Geçti!

Fenomen bir hipopotamdan esinlenen meme coin projesi, gümbür gümbür yükselmeye devam ediyor.

Tayland’daki Khao Kheow Açık Hava Hayvanat Bahçesi’nde doğan ve çevrimiçi dünyada popüler hale gelen sevimli hippo Moo Deng, bir memecoin’in yıldızı oldu.

Lookonchain’den aktarılan verilere göre bu token sadece birkaç ay içinde 100 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak büyük bir başarı yakaladı. Özellikle son 24 saatte 12.400 farklı cüzdana ulaşan ve 48,5 milyon doların üzerinde işlem hacmiyle dikkat çeken token, hızla yayılmaya devam ediyor.

Kısa süre önce bir yatırımcı, Moo Deng sayesinde 15 günde milyonlarca dolar kazanç sağlamıştı.

CoinMarketCap verilerine göre, Solana ağı üzerinde işlem gören bu token, sıfırdan başlayarak kısa süre içinde 100 milyon dolar seviyesini geçen nadir memecoin’lerden biri oldu.

Nedir bu Moo Deng?

Kasetsart Üniversitesi’nde profesör ve merkeziyetsiz borsa FWX.Finance’in kurucularından Udomsak Rakwongwan, token’ın Tayland temalı olmasına rağmen küresel bir kitleye hitap ettiğini ve bu yüzden başarılı olduğunu aktardı.

Daha önce Tayland’da politik figürler üzerine oluşturulan benzer memecoin projelerinin ise bu başarıyı yakalayamadığını söyledi.

Moo Deng’in, dünya genelinde büyük medya kuruluşlarında yer alması ve geniş bir kitleye hitap etmesi, token’ın bu kadar hızlı yükselmesinin temel sebepleri arasında yer alıyor.

Tayland’da yalnızca yerel figürler üzerine oluşturulan projelerin genellikle sınırlı bir kitleye hitap ettiğini belirten Rakwongwan, “Moo Deng’in farklı olduğunu, çünkü evrensel bir cazibeye sahip olduğunu” vurguladı.

Moo Deng’in popülaritesi sayesinde bazı yatırımcılar ciddi kazançlar elde etti. Lookonchain verilerine göre, bir yatırımcı doğru zamanlama ile 1.331 dolarlık yatırımını 3,4 milyon dolara çıkardı. Memecoin dünyasında bu tür hızlı kazançlar nadir görülse de Moo Deng’in global ilgi çekici teması, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!