Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Brandt’ten Bitcoin Uyarısı: 71 Bin Doların Aşağısında Güvenmem!

Popüler analist Peter Brandt, güncel Bitcoin (BTC) analiziyle dikkatleri üzerine topladı.

Efsanevi emtia trader’ı Peter Brandt, son sosyal medya paylaşımında Bitcoin’in tehlikeli bir teknik model oluşturmaya başladığını vurguladı. Brandt’e göre Bitcoin, daha düşük zirveler ve daha düşük dipler yaparak piyasada sıkışan ve belirsiz bir model sergiliyor.

Bu tür bir formasyon, genellikle piyasalarda yükselişten düşüşe geçişi simgeleyen önemli bir sinyal olarak kabul edilmektedir. Brandt, bu düşüş modelinin bozulması için Bitcoin’in temmuz ayındaki yüksek seviyelerin üzerinde güçlü bir kapanış yapması gerektiğini belirtti.

Söz konusu temmuz ayındaki tepe noktalar ise ortalama 70-71 bin dolara denk geliyor. Yani analiste göre trendin tamamlanması ve yukarı yönlü hareketin gerçek anlamda başlaması için bu fiyatların aşılması önem taşıyor:

Bitcoin (BTCUSD) daha düşük zirveler ve daha düşük dipler dizisinde olmaya devam ediyor. Sadece Temmuz zirvelerinin üzerinde anlamlı bir kapanış bu diziyi değiştirecek ve 6 aylık genişleyen üçgeni resmi olarak tamamlayacaktır.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin şu anda 63.616 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %0,9 değer kaybetti.

Brandt, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in altına karşı önemli bir üstünlük kurabileceğini öngörmüştü. Ancak, aynı zamanda Bitcoin’in düşük zirveler ve dipler oluşturarak bir düşüş eğilimine girdiğini de uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!