Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Eski CEO’su CZ, Beklenenden Önce Serbest Kalabilir

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Cuma günü serbest kalabilir.

CZ, Nisan ayında ABD’ye geri döndü ve Binance’te kara para aklamayı önleme kontrollerini uygun şekilde uygulamama suçundan aldığı dört aylık cezayı çekmeye başladı.

Binance’in eski CEO’sunun hafta sonunda serbest bırakılması planlanıyordu. Ancak Fortune tarafından aktarılan bilgilere göre bu tarih, hafta sonuna denk geldiği için öne çekildi.

Binance yönetiminde yer almayacak

CZ’nin cezaevinden çıktıktan sonraki ilk durağının Dubai veya Paris olması bekleniyor. CZ’nin serbest kalması hakkında konuşan bir Binance sözcüsü, “CZ’nin ailesiyle evde olmasından mutluluk duyuyoruz. Binance’i yönetmese de bir sonraki adımda neler yapacağını görmekten heyecan duyuyoruz. Geçen yıldan bu yana Binance, mevcut liderlik ekibimizin yönetiminde küresel olarak 229 milyondan fazla kullanıcıyı aşarak büyümeye devam ediyor” dedi.

ABD’de varılan uzlaşma kapsamında CZ, Binance’in yönetiminde söz sahibi olamayacak. Kendisi yine de şirketin en büyük hissedarı olmaya devam ediyor. Fortune tarafından aktarılan bilgilere göre CZ’nin yaklaşık 60 milyar dolar değerinde kişisel serveti olduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!