Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın İşi Gitgide Zorlaşıyor: Robinhood Yeni Coin Projesine Rakip Oluyor

Fintech devi Robinhood, bir stablecoin çıkarmayı planlıyor. Eğer bu proje hayata geçerse Robinhood, geçen yaz ABD doları cinsinden bir token başlatan PayPal gibi geleneksel finans firmalarının izinden giderek stablecoin işine giren isimlerden olacak.

Ancak Robinhood’dan bir sözcü, bir stablecoin çıkarma olasılığını reddetmemekle birlikte, şu an için “acil bir plan olmadığını” belirtti. Şirket şu anda platformunda, Circle tarafından çıkarılan USDC de dahil olmak üzere çeşitli dijital varlıkların alım satımını sunuyor.

Bloomberg’in haberine göre İngiltere merkezli Revolut da stablecoin çıkarma hazırlığı yapıyor. Benzer şekilde, en büyük blockchain firmalarından Ripple da kendi stablecoin’ini ihraç etmeyi planlıyor.

Stablecoinler, finansal kurumlar için giderek daha önemli bir odak alanı haline geliyor. En büyük stablecoin ihraççısı olan Tether, 2023 yılında 6,2 milyar dolar net işletme kârı elde etti. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında piyasaya sürülen PayPal’ın PYUSD stablecoin’i ise 700 milyon dolarlık piyasa değeri ile en büyük dördüncü stablecoin konumuna yükseldi.

Stablecoinler neden ilgi çekiyor?

Stablecoinler, kripto para piyasasındaki volatiliteye karşı istikrar sağladıkları ve fiyatları genellikle bir itibari para birimine (örneğin ABD doları) sabitlendiği için cazip hale geliyor.

Tether ve PayPal gibi firmaların bu alandaki başarısı, büyük fintech şirketlerinin stablecoin piyasasına olan ilgisini artırıyor. Özellikle finans dünyasının liderleri, stablecoinlerin büyüyen piyasa hacmi ve düzenleyici gelişmeler sayesinde daha da değer kazanacağını öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!