Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğa Sinyali ile Altcoin Sezonunun Kapısı Aralandı: Büyük Kazançlar Yakın!

Bitcoin’in işlem aralığının genişlemesi ve altcoinlerdeki altı aylık düzeltme trendinin sona ermesi, kripto piyasasında yeni kazançların habercisi olabilir.

CoinDesk tarafından hazırlanan analize göre Bitcoin’in genişleyen işlem aralığı ve ağustos ayındaki zirvenin üzerine çıkması, kripto para piyasasında yeni kazançların kapıda olduğunu gösteriyor. Ayrıca, altcoinlerde altı aydır devam eden düzeltme trendinin sona erdiği gözleniyor.

Bu hafta başında Bitfinex borsasındaki analistler, Ağustos ayındaki 65.200 dolarlık zirvenin Bitcoin boğaları için aşılması gereken seviye olduğunu belirtmişti. Beklenen kırılma dün günü gerçekleşti ve Bitcoin son dokuz gündeki en büyük artışla %3’ten fazla yükseldi.

Bu gelişme, teknik analizde “outside day” olarak bilinen yükseliş sinyalini ortaya koydu. Bu formasyon, 65.000 doların altındaki konsolidasyonun sona erdiğini ve 53.000 dolar altındaki seviyelerden başlayan rallinin devam ettiğini işaret ediyor.

Dış gün kırılması daha geniş bir yükseliş trendinin yeniden başladığını gösteriyor. (TradingView)

Analist Thomas N. Bulkowski söz konusu formasyonun genellikle fiyat trendinin ortasında oluştuğunu ve bayraklar gibi devam formasyonları olarak kabul edildiğini ifade ediyor. Bu nedenle kırılmanın mevcut trend doğrultusunda devam etmesi bekleniyor.

Altcoinlerde de kırılmalar var

Bitcoin geniş bir düşüş kanalı içinde sıkışmış olsa da altcoinlerin toplam piyasa değerinin altı aydır süren düzeltme trendini kırdığı belirtiliyor. Bu gelişme ile Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla daha küçük değerde bulunan kripto paraların daha iyi performans gösterdiği bir “alt sezonunun” yaklaştığına işaret ediyor.

  • İçerikte yer alan bilgiler, kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!