Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

70 Milyon Dolarlık Coin Satan Proje, SEC ile Anlaştı: Delist Edilecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Mango DAO, Mango Labs LLC ve Blockworks Foundation’a karşı MNGO tokeninin kayıtsız bir menkul kıymet olarak sunulması ve ilgili tarafların kayıtsız aracı hizmetleri vermesi iddiasıyla açılan davayı anlaşma yoluyla çözdü.

Anlaşma gereği, ilgili kuruluşlar MNGO tokenlarını yok edecek ve kripto para borsalarından token’ın işlemine son verilmesini talep edecek. Bunun yanı sıra, toplamda 700.000 dolar ödeme yapacaklar. Bu anlaşma, mahkemenin onayına tabi olacak.

Mango DAO’nun, bir aydan biraz daha uzun bir süre önce bu anlaşma teklifini kabul edip etmemek için bir oylama düzenlediği biliniyor. Aynı zamanda, DAO bu hafta başında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile yaptığı bir anlaşma teklifini de oy birliğiyle kabul etti.

Mango DAO üyeleri, projede alınacak kararlar için MNGO yönetim tokeni üzerinden oy kullanıyor. Ancak token’ın geleceği belirsiz olduğu için projenin bu token olmadan nasıl ilerleyeceği şu an net değil.

70 milyon dolarlık token sattı

SEC’nin yaptığı açıklamaya göre, Mango DAO ve Blockworks Foundation, Ağustos 2021’den itibaren 70 milyon dolar değerinde MNGO token satışı gerçekleştirdi.

SEC’nin Kripto ve Siber Birimi Başkanı Jorge Tenreiro, yaptığı açıklamada, “Menkul kıymet aracılık faaliyetleri sunan her kuruluşun SEC’e kayıt olması veya bu kayıttan muaf tutulması gerekiyor” dedi. .

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!