Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Oylamasında Son Gün Geldi, 230 Milyon Dolarlık Planla Altcoin 2x Yaptı

Çökmüş kripto para borsası FTX’in iflas sürecini yöneten borçlular, müsadere işlemlerinden elde edilen gelirlerden belirli hissedarların yararına 230 milyon dolara kadar fon ayıracak.

Yeni ortaya çıkan bu anlaşma, FTX’in yeniden yapılanma planında oylamadan önce alacaklılara duyurulmamıştı ve alacaklıların endişesini artırdı.

Buna rağmen FTX tarafından ihraç edilen FTT, geçtiğimiz saatlerde büyük bir yükseliş gösterdi. TradingView verilerine göre FTT fiyatı, Pazar sabahından bu yana 1,4 dolardan 2,6 doların üstüne çıkarak neredeyse iki kat yükseldi.

Normalde iflas süreçlerinde hissedarlardan önce alacaklılar ödenirken, bu anlaşmanın gizlice gerçekleştirilmesi alacaklıların tepkisini çekti. 16 Ağustos’taki son oylama tarihinden önce anlaşmadan habersiz olan alacaklılar arasında, FTX’in en büyük alacaklı grubu temsilcisi Sunil Kavuri de bulunuyor.

Kavuri, “Sıradan alacaklıların hiçbir cevap hakkı olmadı” diyerek müşterilerin kendisini “tekrar dolandırılmış” hissettiğini belirtti.

Bu özel anlaşmaya göre FTX borçlularının mülkü, müsadere işlemlerinden elde edilen tüm gelirlerin yüzde 18’ini özel bir fona aktaracak. Bu fon, sadece belirli hissedarların yararına kullanılacak ve toplamda 230 milyon dolara kadar çıkabilecek.

Haziran ayında FTX tarafından yapılan bir dosyalamada, müsadere işlemlerinden elde edilmesi beklenen toplam gelirin yaklaşık 1,19 milyar dolar olduğu tahmin edilmişti. Bu gelirin yüzde 18’i, 214,2 milyon dolara denk geliyor ve 230 milyon dolarlık anlaşma sınırlarına oldukça yakın bir aralıkta bulunuyor. Plan ayrıca, her hissedara yasal ücretler için 250.000 dolara kadar ödeme yapılmasını da öngörüyor.

FTX için son gün geldi

SEC, daha önce FTX’e alacaklılara stablecoin veya diğer kripto varlıkları ile ödeme yapılmasının yasal zorluklara neden olabileceği uyarısında bulunmuştu. Ancak Genesis ve BlockFi gibi diğer kripto şirketlerinin iflas planları, alacaklılara kısmen varlık cinsinden geri ödeme sağladı.

FTX’in yeniden yapılanma planının onaylanacağı duruşma, 7 Ekim’de ABD’deki Delaware İflas Mahkemesi’nde gerçekleşecek. FTX iflas idaresi, 30 Eylül’e kadar tüm alacaklı oylarının sonuçlarını açıklamak zorunda ve itirazlara yanıtlarını sunmak için de bu tarihe kadar vakti bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!