Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Yatırım Devi Bitcoin ile Güven Tazeledi: Milyonlarca Dolar Daha Aldı

Japon yatırım şirketi Metaplanet Inc., yaklaşık 1 milyar yen (6,9 milyon dolar) değerinde 107,913 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. Şirket, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e olan güvenini tazeledi.

Tokyo borsasında işlem gören şirket, son alımını Bitcoin başına ortalama 9,26 milyon yen (64.168 dolar) fiyattan gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu son alımla birlikte şirketin toplam Bitcoin varlığı 506,745 BTC’ye ulaştı ve bu da güncel fiyatlarla yaklaşık 32,2 milyon dolar değerinde. Metaplanet, sahip olduğu tüm Bitcoin’leri toplamda 4,75 milyar yen karşılığında ortalama 9,37 milyon yen (64.931 dolar) fiyattan satın aldı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde yaklaşık yüzde 1 değer kaybederek 64.000 doların altına düştü.

Bitcoin’i rezerv varlık olarak görüyorlar

Son aylarda Bitcoin alımlarını hızlandıran Metaplanet, Mayıs ayında yaptığı açıklamada Bitcoin’i stratejik bir hazine rezerv varlığı olarak benimsediğini belirtmişti. Şirketin bu stratejisi, yatırımcılara ve kripto piyasasına olan güvenini gösteriyor.

Bu arada Michael Saylor liderliğindeki MicroStrategy, 252.220 BTC ile en büyük kurumsal Bitcoin sahibi olarak konumunu koruyor. Onu, 26.200 BTC ile Marathon Digital takip ediyor. BitcoinTreasuries verilerine göre Metaplanet’in bu son alımları, şirketi en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcıları arasında üst sıralara taşıdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!