Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükseliş Dilimine Girdi, En Geç Nisan: Canaccord’dan Boğa Çizelgesi!

Yatırım firması Canaccord, Bitcoin’in (BTC) halving sonrası yükseliş döngüsüne yer verdi.

Canaccord’un yayımladığı son çeyrek raporuna göre kripto para piyasası bu yıl da borsa karşısında üstünlüğünü koruyor. Raporda, özellikle Bitcoin’in (BTC) başı çektiği ve tarihsel verilere dayanarak nisan ayına kadar olası bir yükselişin başlayabileceği belirtildi.

Bitcoin’in geçen çeyreği yıllık bazda yaklaşık %140 artışla kapattığı, buna karşılık Ethereum’un (ETH) %60 değer kazandığı ve S&P 500 borsa endeksinin %30 civarında bir artış gösterdiği vurgulandı.

Canaccord, Bitcoin’in geçmişteki döngülere bakıldığında halving sonrası 6-12 ay içinde yükseldiğini ve bu yükselişin 2-6 ay içinde yeni zirvelere ulaşabileceğini söyledi.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (FED) 50 baz puanlık faiz indiriminin hem hisse senetlerini hem de kripto paraları olumlu yönde etkilediği aktarıldı. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Böyle bir senaryoda kriptonun uzun vadeli geleceği için en sağlıklı tepkinin Bitcoin’de bir düşüş yaşanması olacağını düşünüyoruz.

Bitcoin şu anda beklenen performansı sergiliyor

Analist Michael Graham önderliğindeki ekip, Bitcoin’in şu anda diğer riskli varlıklarla benzer bir performans sergilediğini ve düşük faiz ortamına pozitif tepki verdiğini söyledi. Bitcoin’in riskli varlıklarla olan korelasyonunun %0,4’e düştüğünü, bunun Haziran 2022’deki %0,6’lık zirveden gerilediğini aktardılar.

İlerideki faiz indirimlerinin zamanlaması belirsiz olsa da, nisan ayında gerçekleşecek olan Bitcoin halving’i sonrasında arz ve talep dinamiklerinin güçlenebileceği ve borsa yatırım fonlarından (ETF) gelen pozitif rüzgarlarla desteklenebileceği de raporda vurgulandı. Ayrıca, stablecoin arzının üçüncü çeyrekte %7 oranında arttığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!