Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin Fiyatı Eylül’de Yükseldi Ama Bu Oran Üç Aydır Düşüyor

Bankacılık devi JPMorgan’ın analizine göre Bitcoin (BTC) madencilerinin günlük geliri, hızla düşmeye devam ediyor.

JPMorgan araştırmasına göre Eylül’de Bitcoin fiyatı ile hash oranı hafif çaplı bir yükseliş gösterirken madencilerin günlük geliri ile brüt kârı, arka arkaya üçüncü ayda da düşüş gösterdi.

Proof-of-work blockchainlerindeki işlemleri işlemek için gerekli olan hash oranı, Ağustos’a kıyasla yüzde 2 artıp 643 EH/s düzeyine çıktı.

Bitcoin’deki işlem ücretleri azalıyor

JPMorgan’ın tahminlerine göre madenciler, Eylül ayında günlük blok ödülü gelirinden ortalama 42.100 dolar/EH/s kazandılar. Bu değer, bir önceki aya göre yüzde 6’lık bir düşüşe işaret ediyor.

Analistler, Eylül ayında günlük blok ödülü brüt kârının yüzde 6 düşüşle 16.100 dolar/EH/s seviyesine gerilediğini ve bunun son dönemin en düşük noktası olduğunu belirtti. Brüt kâr marjı ise yüzde 38,4 olarak hesaplandı.

Raporda, işlem ücretlerinin baskı altında kaldığı ve blok ödülünün yüzde 5’ini bile geçmediği belirtildi. JPMorgan’ın takip ettiği ABD listelerinde yer alan 14 madencinin toplam piyasa değeri ise yüzde 4 artarak 21 milyar dolara yükseldi. Eylül ayında Hut 8 (HUT) yüzde 21 ile en yüksek performansı gösterirken, CleanSpark (CLSK) yüzde 13’lük düşüşle en zayıf performansa sahip oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!