Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Açıklaması Fiyatı Yükseltti: 1 Milyarlık Veri ile Uçuş Hareketi Gelebilir!

Ripple’ın Dubai’den lisans aldığını açıklaması fiyatta yükselişe neden olurken 1 milyar doları aşan açık pozisyonlar XRP için daha büyük bir hareketi tetikleyebilir. 

Blockchain şirketi Ripple, Dubai’de büyük bir işletme lisansı alarak küresel olarak genişlemeye devam ediyor. Şirket, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nden (DIFC) hizmetlerini genişletmek için Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (DFSA) ön onay aldığını duyurdu.

Orta Doğu’ya açılan kapı olarak görülen Dubai, kripto para dünyasında önemli bir merkez konumunda bulunuyor. Ripple, MENA bölgesinde ödeme ağı kurarken bu lisans, ödeme çözümlerini müşterilere ve kullanıcılara sunmasını sağlayacak.

Bu lisans aynı zamanda Ripple Labs’ın farklı yargı bölgelerinde uyumluluğunu kanıtlama yolu olarak görülüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile üç yıldan fazla süren bir davanın ardından, Ripple’ın şimdi Dubai’de bölgesel bir merkez kurmayı planladığı belirtiliyor.

XRP Coin açık pozisyonları ve fiyatı yükselişte: Dahası gelebilir

Ripple Labs’ın geliştirmekte olduğu RLUSD stablecoini üzerindeki testler hız kazandıkça XRP’deki açık pozisyonlar 1 milyar dolara çıkarak  en son geçen yıl Mart ve Haziran aylarında görülen bir seviyeye ulaştı.

XRP Ledger ve Ethereum ağında özel beta testi süren RLUSD için son günlerde kaydedilen büyük miktarda minting faaliyetleri, test aşamasının tamamlanmak üzere olabileceğini ya da daha aktif bir geliştirme sürecine girildiğini gösteriyor.

(Madeni Para)

Hafta sonu XRP vadeli işlemlerine olan ilgi 1 milyar doları aşarken Binance ve Bybit bu pozisyonların neredeyse yarısını oluşturuyor.

Söz konusu ilginin artmış olmasının yanı sıra Bitcoin ve kripto paraların genelinde yaşanan düşüşte Ripple fiyatının artıyor olması fiyatın daha da yükseleceğinin sinyallerini veriyor. CoinGecko verilerine göre XRP, son 30 gün içerisinde %10 yükseliş performansı gösterirken 7 günlük periyotta %5 artış yaşadı. Bu süreçte Bitcoin %1,5 değer kaybetti.

Öte yandan XRP, açık pozisyonlarının bir önceki bu seviyelere ulaştığı seferinde ciddi bir yükseliş performansı göstermişti.

  • İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!