Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İran’ın İsrail’e Balistik Füzeleri ile 60 Bin Dolara Kadar Düştü!

Bitcoin (BTC), salı günü 60.300 dolara kadar geriledikten sonra bugün sabah saatlerinde 61.500 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bitcoin, en sevdiği aylardan olan ekime Orta Doğu’daki gerilim sebebiyle zayıf başladı.

Salı günü İran, İsrail’e yaklaşık 200 balistik füze fırlatarak, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun misilleme sözü vermesiyle bölgede yeni bir saldırı dalgasını tetikledi. Bu saldırı, İsrail’in son haftalarda Lübnan’a karşı düzenlediği saldırılara bir yanıt niteliği taşıyor. İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyururken, başkent dahil birçok şehirde sirenler çaldı.

Polymarket’teki yatırımcılar, İsrail’in hafta sonuna kadar İran’a misilleme yapma ihtimalini %49 olarak değerlendiriyor

Bitcoin fiyatı sert düştü

Bu gelişmelerin etkisiyle Bitcoin, son bir ayın en sert düşüşünü yaşarken altın yükseldi. Bitcoin değeri bir ara yüzde 6’lık bir düşüş kaydederken 24 saatte yüzde 3,5 düşüş gösterdi. Yaşanan gelişmeye paralel olarak Bitcoin, 64 bin dolar seviyelerinden hızlı bir şekilde 60.050 dolara kadar geriledi. Daha sonra bir miktar toparlayan Bitcoin, yazım esnasındaki fiyatı 61.510 dolara ilerledi.

Bitcoin düşüşüne paralel olarak kripto paraların genelinde sert düşüşler meydana geldi.

Ekim ayları, tarihsel olarak Bitcoin’in en güçlü olduğu ay olarak kabul ediliyor. Bu yılki başlangıç ise şimdiye kadarki en kötü başlangıç oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!