Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’dan Sonra Sıra Arjantin’de mi? Bitcoin İçin Bir Araya Geldiler

Arjantin Başkan Yardımcısı ve Senato Başkanı Victoria Villarruel, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’yi Buenos Aires’te ağırladı ve iki lider arasında Bitcoin (BTC) ve kripto varlıkların geleceği üzerine dikkat çekici bir görüşme gerçekleşti.

El Salvador’un Bitcoin konusunda öncü bir rol oynadığını vurgulayan Villarruel, Bukele’ye yönelik ilgisini, “Bitcoin hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu konu çok ilgimi çekiyor” sözleriyle ifade etti.

Arjantin Başkan Yardımcısı ayrıca, El Salvador’un kripto ekosisteminin gelişimini desteklemek ve denetlemekle sorumlu olan Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu (CNAD) hakkında bilgi edinme arzusunu da dile getirdi.

Villarruel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla El Salvador’un Bitcoin adaptasyon sürecine olan ilgisini ifade etti. Bilindiği üzere, El Salvador’un ulusal rezervlerinde 5.800’den fazla BTC bulunuyor.

Bitcoin için iş birliği yapıyorlar

Arjantinli yetkililerin Bitcoin’e yönelik bu ilgisi ilk kez ortaya çıkmıyor. Mayıs ayında, Arjantin Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV) ve El Salvador CNAD yetkilileri, BTC’nin regülasyonu ve adaptasyonu konularında deneyim paylaşımı yapmak üzere bir araya gelmişti.

Bu görüşmeden iki ay önce, Mart ayında, CNV Başkan Yardımcısı Patricia Boedo, El Salvador’u ziyaret ederek teknik toplantılara katılmış ve kripto varlık regülasyonunun önemli unsurlarını incelemişti.

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinin ardından, Arjantin’in de bu alanda incelemelerde bulunması ve yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmesi, ülkede kripto varlıkların geleceği açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!