Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı, Bitcoin’i İleri Taşıyacak Sıradaki Dalgayı Açıkladı

Kripto yatırım firması Galaxy Digital’ın CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin (BTC) piyasalarında yeni bir boğa koşusunu tetikleyebilecek faktörü açıkladı.

CNBC’ye konuşan Novogratz, spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) üstünden opsiyon ticareti yapılmasına izin verilmesinin, BTC fiyatının yükselmesini sağlayabileceğini ifade etti.

Novogratz, “Bitcoin’de gelecek bir sonraki büyük ivme, ETF’lerde işlem gören opsiyonlar olacak. SEC, bunun geleceğini söyledi. Üç hafta mı yoksa bir ay içinde mi bilmiyorum” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın Bitcoin ETF’si için opsiyon ticareti yapılmasına geçen ay yeşil ışık yaktı.

Bitcoin ETF’lerine büyük talep var

Galaxy Digital CEO’su, MicroStrategy’yi örnek göstererek Bitcoin ETF opsiyonlarına büyük bir talep olduğunu dile getirdi.

Novogratz, “Şu anda bir bireysel yatırımcı olarak Bitcoin’e kaldıraçlı yatırım yapabileceğiniz tek yer olan MicroStrategy’ye bakarsanız, bu şirket sahip olduğu Bitcoin’in değerinin 2,3 katından daha yüksek işlem görüyor. Bunun ana nedeni de opsiyonlar” dedi ve “Çoğu hafta, tüm piyasanın en büyük opsiyon hisse senedi oluyor. Bu bana gösteriyor ki Robinhood’daki bir sürü genç yatırımcı kriptoya girmek ve bunu kaldıraçla yapmak istiyor” diye ekledi.

Novogratz, bununla birlikte Bitcoin ETF’lerindeki sermaye akışının devam etmesini ve bunun “sadece aylar” değil “yıllar boyunca” sürmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!