Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in 10 Milyar Dolarlık Kolu Yakında Token’ı Çıkacak Altcoin’e Yatırım Yaptı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in 10 milyar dolarlık yatırım kolu Binance Labs, Matter Labs’ın ZK Stack’i kullanılarak inşa edilen bir ZKsync “elastic chain” Sophon’a yatırım yaptı.

Binance Labs, ana ağ (mainnet) lansmanı ve token dağıtımının önümüzdeki ay yapılacak olan Sophon’a kayda değer bir yatırım gerçekleştirdi. Yatırım miktarı açıklanmazken, Sophon’un toplam finansmanı 70 milyon doları aştı.

Yapılan açıklamalara göre yatırım süreci yaz aylarında başladı ve ağustos ayında tamamlandı. Sophon CEO’su Sebastien, yatırım turunun basit bir gelecekteki token anlaşması (SAFT) olarak yapılandırıldığını belirtti.

Sophon, oyun, sosyal medya, yapay zeka, tahmin piyasaları ve daha fazlası için eğlence uygulamaları ekosistemidir ayrıca daha önce “hyperchain” olarak adlandırılan şimdi ise “elastic chain” (esnek zincir) adı verilen bir Layer – 2 protokolüdür.

Buna paralel olarak ZKsync (ZK) adlı kripto paranın arkasında yer alan Matter Labs’ın ZK Stack çerçevesini kullanarak oluşturuluyor. Sophon CEO’su ZKsync gibi genel amaçlı blockchainlerin daha çok likidite ve DeFi merkezleri olarak kalacağını, ancak perakende ile daha derin bir bağ kurmak için güçlü bir platform ve ürün odaklılığının gerekli olduğunu ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!