Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Zayıf Altcoinlere Acımıyor: Üç Yıllık Zirveye Yalnızca Yüzde 0,2 Uzaklıkta!

Bitcoin, diğer kripto paralardan daha iyi performans göstermesiyle hakimiyette yeni zirvelere doğru yelken açtı. 

Bitcoin (BTC), dün 60.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışmaya devam etti. Bitcoin bu süre içerisinde 60.000 doların altına çok kısa süreliğine geriledikten sonra 61.500 dolara kadar toparlandı, ancak akşam saatlerinde yeniden düşüşe geçmişti.

Ethereum (ETH) %1 düşerken, Ripple (XRP), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Render (RNDR) başlıca altcoinler arasında kayıplara öncülük etti. Franklin Templeton’un tokenize edilmiş para piyasası fonunu Aptos blockchainine genişleteceği haberleri ile Aptos günün en çok yükselen altcoin’i olurken SUI’nin devasa yükseliş sonrası düzeltmeye girdiği gözlemleniyor.

Bitcoin piyasadan daha iyi performans gösteriyor

Son 7 günlük periyotta Bitcoin %6,6 değer kaybı yaşarken Ethereum %10,5 değer kaybı yaşadı. Buna paralel olarak birçok altcoin daha kötü performans gösterdi.

Bitcoin’in genel olarak kripto para piyasasından iyi performans göstermesi ile Bitcoin dominansı (hakimiyeti) %58’i aştı. Buna paralel olarak ETH/BTC paritesi eylül ayının ortasında gördüğü dip seviyelere yaklaştı.

Dolardan güç gösterisi

Orta Doğu’da yaşanan gerginliğin sonrasında ABD doları ağustostan bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Dün açıklanan ABD verileri de doların gücüne destek olurken kripto paralar gibi riskli varlıklar üzerinde baskıya neden oldu.

CoinDesk’in kıdemli analisti James Van Straten konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

ABD’den gelen daha sağlam hizmet verileri, ABD dolar endeksini (DXY) 102 seviyesine yaklaştırarak kasım toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %70’e çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!