Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsim Kesin Gözüyle Bakanları Uyarmıştı: Bitcoin’den Sıçrama Gelebilir!

Santiment’in analizine göre kripto para topluluğunda “Uptober” kavramının popülerliği bu yıl önemli ölçüde azalmış durumda. Bu, BTC’nin kısa vadede yükselmesini sağlayabilir.

“Uptober,” Bitcoin’in ekim ayındaki olumlu performansını ifade eden bir terim olarak biliniyor. Tarihsel verilere bakıldığında Bitcoin’in ekim aylarında genellikle güçlü performans gösterdiği, 2013’ten bu yana 11 ekim ayının 9’unda pozitif getiri kaydettiği görülüyor. Bu nedenle, geleneksel olarak “Uptober” yatırımcılar arasında otomatik bir kazanç ayı olarak kabul ediliyor.

Ancak bu yıl bu görüşe yönelik iyimserlikte ciddi bir düşüş gözleniyor. Santiment’e göre yatırımcıların bu ayın da otomatik bir “para basma” dönemi olacağına dair inançlarının azalması, kısa vadede bir toparlanma fırsatına işaret edebilir.

Piyasa ters yönde hareket edebilir

ByteTree’nin kurucusu Charlie Morris, “Uptober” beklentisinin yaygın olmasının yatırımcılar için risk oluşturabileceğine dikkat çekmişti. Morris, “Aşırı popülerleşen bir fikir her zaman şüpheyle karşılanmalıdır çünkü popülerlik, paranın etkinlikten önce zaten yatırılmış olduğu anlamına gelir” yorumunda bulundu.

Piyasadaki “Uptober” beklentisinin azalması ve yatırımcıların Bitcoin’in yükseleceğine artık eskisi kadar kesin gözüyle bakmıyor olması, BTC fiyatının kısa vadede toparlanması için gereken zemini oluşturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!