Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüşlerin Bitmediğini Belirten Peter Schiff 2 Fiyata İşaret Etti!

Altın böcek lakaplı Peter Schiff, Bitcoin’de ayı hakimiyetinin devam ettiğini dile getirdi.

Bitcoin’e karşı duyduğu eleştirilerle tanınan Peter Schiff, bir kez daha ayı piyasasında olduğunu iddia ederek alarm zillerini çaldı. Schiff, Bitcoin’in altınla karşılaştırıldığında büyük bir düşüş yaşadığını belirterek, kripto paranın neredeyse üç yıl önceki zirvesinden bu yana yaklaşık %40 değer kaybettiğini vurguladı.

HODL sahiplerine doğrudan bir mesaj veren Schiff, Bitcoin’in devam eden zorluklarının yatırımcıların piyasanın gerçeklerini kabul etme konusunda başarısız olduklarını gösteriyor olabileceğini söyledi.

Schiff, global makroekonomik koşulların Bitcoin gibi riskli varlıklar üzerinde önemli bir yük oluşturmayı sürdürdükçe, Bitcoin’in altına karşı zayıflığının daha belirgin hale geldiğini belirtti. Ancak Glassnode tarafından toplanan veriler, Bitcoin piyasasının son davranışlarına dair daha karmaşık bir tablo sunuyor.

Bitcoin için 2 kritik fiyat bölgesi belirledi

Ocak ayının başından itibaren Bitcoin’e giren net sermaye akışlarının yaklaşık %4-5’inin ABD spot ETF’leri ile bağlantılı olduğu görülüyor. Bu ETF’lerin maliyet tabanı 54.900 dolar ile 59.100 dolar arasında değiştiğinden, bu fonlarda ilk yatırım yapan birçok kurumsal yatırımcı şu anda psikolojik olarak başa baş noktaya yaklaşmış durumda.

Schiff, 60.000 destek seviyesinin şimdiye kadar sağlam kaldığına rağmen yatırımcıların iyimser pozisyonlarını yeniden değerlendirmelerini önerdi.

Genel trendin ise hala belirsiz olduğunu aktardı. İzlenmesi gereken kritik seviyeler olarak 59.000 dolar ve 64.000 dolar seviyesine işaret etti. Eğer Bitcoin 59.000 seviyesinin altına düşerse daha fazla ayı bölgesine girebilir; ancak 64.000’in üzerine çıkması, geniş bir toparlanma için umutları yeniden yeşertebilir.

Sonuç olarak, zamanın kimin gerçekten Bitcoin’e ihtiyaç duyduğunu belirlemede en iyi araç olduğunu hatırlatarak, sadece zamanın göstereceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!