Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Fiyatı Dakikalar İçinde Yüzde 50 Çakıldı: Kripto Borsasından Açıklama Geldi

Kripto para borsası Bitget, 7 Ekim 2024 tarihinde yaşanan BGB tokenindeki fiyat dalgalanmasının ardından kullanıcıları bilgilendirdi ve tüm zararları karşılayacağını duyurdu.

Borsadan yapılan açıklamaya göre BGB fiyatında yaklaşık on dakika süren önemli bir volatilite yaşandı. Bu süre sonunda piyasa hızla yeniden stabilize oldu. Bitget’teki verilere göre BGB’nin fiyatı, bu süreç içerisinde 1,14 dolardan 0,53 dolara kadar düştü ve yüzde 50’den fazla değer kaybetmiş oldu.

Buna benzer bir durum, 23 Ocak ve 5 Temmuz tarihlerinde OKB’de de yaşanmış ve token fiyatı, kısa süreliğine 48 dolardan 25 dolara kadar inmişti.

Zararı karşılayacak

Bitget, yaşanan bu olaydan etkilenen kullanıcılarından özür dilerken, varlık kaybı yaşayanların tamamına tazminat ödeneceğini belirtti. Şirket, zarar gören kullanıcılara yönelik bir tazminat planının 24 saat içinde açıklanacağını ve tazminat sürecinin 72 saat içerisinde tamamlanacağını taahhüt etti.

Borsa, bu olayın ardından kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmeye yönelik adımlar atacağını vurguladı. Açıklamada, “Bitget, müşteri deneyimini iyileştirmeye kendini adamıştır. Marjin pozisyon seviyelerini, risk yönetimi tedbirlerini ve tasfiye mekanizmalarını optimize etmeye devam edeceğiz ve sizin için daha güvenli ve istikrarlı bir ticaret ortamı sağlayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!