Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Yatırım Devi, Bitcoin’i Desteklemeye Devam Ediyor: Tekrar Aldı

Japon yatırım firması Metaplanet Inc., dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’e olan güvenini sürdürerek, 1 milyar yen (yaklaşık 6,7 milyon dolar) karşılığında 108,786 adet daha Bitcoin satın aldı.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Tokyo Borsası’nda işlem gören firma, bu son alımla birlikte toplam Bitcoin varlıklarını 639,503 BTC’ye çıkardı. Mevcut piyasa fiyatlarına göre bu, yaklaşık 40,6 milyon dolar değerinde bir varlığa denk geliyor.

Metaplanet, 108,786 Bitcoin’i ortalama 9,19 milyon yen (61.880 dolar) fiyatla satın aldığını ve tüm Bitcoin varlıklarını ortalama 9,32 milyon yen (62.789 dolar) maliyetle elde ettiğini belirtti.

Stratejik rezerv için Bitcoin alıyor

Metaplanet, Bitcoin’i stratejik hazine rezerv varlığı olarak benimsemeye başladığını Mayıs ayında duyurmasının ardından, son aylarda Bitcoin alımlarını artırdı. Geçen hafta firma, 1 milyar yen (6,7 milyon dolar) karşılığında 107,913 adet Bitcoin daha aldığını açıklamıştı.

Ayrıca Metaplanet, geçen hafta Bitcoin opsiyonlarını satarak ve primleri toplayarak 23,972 BTC (yaklaşık 1,52 milyon dolar) kazanç elde ettiğini bildirdi. Bu hamle, firmanın Bitcoin varlıklarını artırma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Metaplanet’in Bitcoin yatırımlarındaki bu büyüme, firmanın hisse fiyatlarına da olumlu yansıdı. Şirketin hisseleri Pazartesi günü Japonya’da yüzde 11 artarak 1.017 yen seviyesine ulaştı. Hisselerin gün ortasında hala işlem gördüğü belirtildi. Bu arada, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi de gün içinde yüzde 2,2’lik bir yükseliş kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!