Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliğinde Yeni Bir Dönem: Yapay Zeka İle Daha Verimli ve Ucuz!

Riot Platforms, yapay zeka fırsatlarına açık olduğunu ancak Bitcoin madenciliğinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Bitcoin madencilik devi Riot Platforms, yapay zeka (AI) fırsatlarına açık olduğunu belirtti. Şirketin CEO’su Jason Les, doğru ortaklık ve anlaşma koşulları sağlandığı takdirde, Riot’un AI fırsatlarını değerlendirebileceğini söyledi. Ancak, böyle bir dönüşümün kesin olmadığını ve firmanın AI anlatısını takip etmek için acele etmeyeceğini vurguladı.

Les, özellikle Core Scientific’in AI Hyperscaler CoreWeave ile yaptığı 12 yıllık, 3.5 milyar dolarlık hosting anlaşmasına dikkat çekti. Ancak, benzer anlaşmaların sınırlı olduğunu ifade etti.

Riot’un Texas’taki devasa madencilik tesislerinin, özellikle Rockdale’deki 750 MW kapasiteli ve Corsicana’daki 1 GW kapasiteli alanlarının AI için uygun olduğunu belirtti. Bu tesislerin Austin ve Dallas gibi büyük şehir merkezlerine yakın olması ve altyapısının güçlü olması nedeniyle avantaj sağladığını aktardı.

Bitcoin ve yapay zekanın ortak yolu

Riot’un yapay zeka alanına açılması, firmanın Bitcoin madenciliğinden tamamen uzaklaştığı anlamına gelmiyor. Les, Riot’un Bitcoin madenciliğinde kalmaya devam edeceğini, özellikle Jack Dorsey’nin Block’u gibi yeni oyuncuların sektöre girişiyle birlikte madencilik donanımı maliyetlerinin daha cazip hale geldiğini söyledi.

Les, Riot’un düşük maliyetle verimli bir şekilde Bitcoin madenciliği yapabildiğini vurguladı ve gelecekteki stratejilerinin bu doğrultuda şekillendiğini belirtti.

Riot, Bitcoin’in uzun vadeli değerine inandığını ve bu nedenle bilançosunda yaklaşık 10,000 BTC tuttuğunu açıkladı. Bu Bitcoin’lerin yaklaşık 630 milyon dolar değerinde olduğunu aktaran Les, şirketin uzun vadede Bitcoin’in sınırlı arzından en iyi şekilde yararlanmak istediğini söyledi.

Ayrıca Riot, yılın başlarında rakip madenci Bitfarms’ı ele geçirmek için bir hamle yapmış ancak bu girişim Eylül ayında bir anlaşma ile sonlanmıştı. Anlaşma gereği Riot, Bitfarms’ın %20’den fazlasını yönetim kurulu onayı olmadan satın alamayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!