Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’te Listelenen EIGEN, 5,5 Milyon Dolarlık Saldırının Detaylarını Açıkladı

Ethereum’un yeniden stake etme protokolü EigenLayer, Cuma günü gerçekleşen 5,5 milyon dolar değerindeki EIGEN tokenlarının şüpheli satışı hakkında açıklamada bulundu. Protokol, token’ların yanlışlıkla hedeflenen alıcı yerine bir saldırgana aktarıldığını belirtti.

EigenLayer’ın tokenlarının Cuma günü 5,5 milyon dolarlık bir satışla elden çıkarılması, kripto topluluğunda şüphe uyandırdı.

Birçok yatırımcı ve trader, bu satışın protokolün bir çalışanı ya da erken yatırımcılarından biri tarafından yapıldığını ve tokenların kilitlenme süresinin ihlal edildiğini düşündü.

Bu spekülasyonlar, EIGEN tokenlarının 10 Mayıs 2024’te gerçekleşecek airdrop tarihinden sonra bile satışın token kilitlenme süresinin ihlal edilebileceği anlamına geliyordu. EigenLayer, bu ‘onaysız satış faaliyetini’ inceleyeceğini açıkladı.

Bu ayın başında Binance gibi büyük kripto para borsalarında listelenen EIGEN, CoinGecko verilerine göre 5,8 milyar dolarlık tamamen seyretilmiş piyasa değerine sahip.

EigenLayer: ‘Yanlışlıkla saldırgana transfer edildi’

Protokol, X üzerinden yaptığı açıklamada, bir yatırımcının token transferiyle ilgili bir e-posta zincirinin kötü niyetli bir saldırgan tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Açıklamada, bu saldırı sonucunda 1.673.645 EIGEN token’ının saldırganın adresine yanlışlıkla aktarıldığı ve saldırganın bu tokenları stablecoinlere dönüştürüp merkezi borsalara transfer ettiği belirtildi. EigenLayer, “Bu platformlar ve kolluk kuvvetleriyle iletişim halindeyiz. Fonların bir kısmı donduruldu” dedi.

Protokol ayrıca, bu durumun protokol veya token sözleşmelerinde bilinen bir güvenlik açığından kaynaklanmadığını ve saldırının on-chain üzerinde gerçekleşen herhangi bir işlemle ilgisi olmadığını belirtti.

EigenLayer, mevcut ve eski çalışanların ve ayrıca Eigen Labs tarafından alınan EIGEN token’larının 30 Eylül 2025’e kadar EigenLayer üzerinde stake edilmesinin yasaklandığını duyurdu. Ayrıca, firma gelecek yıla kadar token satışlarına da kısıtlama getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!