Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Galibiyeti, Kripto Paraları Canlandıracak mı? Bu İsim Başa Geçebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile popüler online ticaret platformu Robinhood arasında bir çatışma yaşanması bekleniyor. Bu çatışmanın başrolünde ise Robinhood’ın baş hukuk sorumlusu ve potansiyel bir SEC başkanı adayı olan Dan Gallagher var.

Eski üst düzey düzenleyiciler, lobiciler ve menkul kıymet avukatlarına göre Donald Trump’ın yeniden başkan seçilmesi durumunda, Dan Gallagher SEC başkanlığı için en güçlü adaylardan biri olarak görülüyor. SEC’nin eski üst düzey bir yetkilisi, “Doğal bir tercih olurdu” diyerek Gallagher’ın başkanlık için uygun bir aday olduğunu belirtti.

Ancak Gallagher, SEC ile ilk karşılaşmasını başkanlık koltuğunda değil, belki de hukuk mücadelesinde yaşayabilir. SEC, Robinhood’ın hızla büyüyen kripto para faaliyetlerini incelemekte ve bu doğrultuda lisanssız bir broker ve takas ajansı olarak faaliyet gösterip göstermediğini araştırıyor. Herhangi bir suçlama kesinleşmemiş olsa da, SEC’in dava açması durumunda, Gallagher’ın olası başkanlık yarışında dikkatleri üzerine çekecek bir yasal mücadele gündeme gelebilir.

Gallagher bu durum hakkında net bir mesaj vererek, “Bu dava kötü bir fikir” dedi. Robinhood’ın diğer platformlara göre çok daha az sayıda kripto para sunduğunu ve kripto borç verme ya da staking ürünlerinin olmadığını belirten Gallagher, şirketin gelir elde edebilecekken birçok coin’i listelemekten kaçındığını, bu nedenle eşsiz bir pozisyonda olduklarını vurguladı.

Gallagher, kripto para politikasını eleştiriyor

Gallagher’ın SEC ile ilgili görüşleri ise oldukça net. Kripto para sektörüne özel kuralların mevcut olmamasını eleştiriyor ve kendisi başkan olsaydı bu konuda daha hızlı ve sektörün taleplerine yanıt veren bir yol haritası hazırlamış olacağını belirtiyor. Ayrıca, kripto borsaları ve brokerlar için en azından bir temel kayıt sistemi oluşturmak gerektiğini savunuyor. Gallagher, bu düzenlemeler yapılsa bile hala yasaların gerektiğini düşünüyor.

“Ben farklı şeyler yapardım” diyen Gallagher, SEC Başkanı Gary Gensler’a saygı duyduğunu ancak kripto konusundaki yaklaşımlarında farklı düşündüklerini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!