Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’nın Tek Rakibi Kendisi: Tüm Piyasanın Yüzde 87’sini Ele Geçirdi!

Solana (SOL) ekosistemi, diğer tüm blokzincirlerine dudak uçuklatan bir hakimiyet kurmayı başardı.

Solana ağı, 30 Eylül itibarıyla tüm blokzincirleri arasında dikkat çeken bir hakimiyet kurdu. Ethereum, Bitcoin ve Avalanche dahil tüm blokzincirlerinde üretilen 11.180 yeni token’ın 96.010’u yanı %87’den fazlası Solana üzerinde piyasaya sürüldü.

Bu durum, Solana’nın DEX’lerdeki artan etkisini gözler önüne serdi.

Grafikler Solana’nın 2024 yılının başındaki neredeyse sıfır seviyelerinden, yıl ortalarına gelindiğinde her ay 100.000’in üzerinde yeni token lansmanı yaparak büyük bir yükseliş kaydettiğini ortaya koydu.

Coinbase’in Base ağına da ilgi büyük

Solana’nın yanı sıra, Base de önemli bir aktivite sergiledi. İki blockchain, nisan ayından bu yana hangi platformun daha fazla token çıkarabileceği konusunda rekabet ediyor ve toplamda yeni token lansmanlarının %80’inden fazlasını oluşturuyor.

Bu durum, token yaratıcıları ve yatırımcılarının tercihlerindeki değişimi yansıttı.

Özellikle Solana üzerindeki yeni token patlaması, memecoin’lerin popülaritesindeki artışla ilişkilendirilebilir. pump.fun gibi platformlar, kullanıcıların kendi token’larını yaratmalarını ve başlatmalarını her zamankinden daha kolay hale getirerek spekülatif faaliyetleri artırdı.

Ancak, yeni tokenların çoğu memecoin kategorisine giriyor ve bu da hype ile sosyal medya etkisini beraberinde getirdi.

Yine de, memecoin çılgınlığı bazı uyarıcı hikayelerle dolu. Solana’da başlatılan MOODENG, bu alandaki volatilite ve riskleri ortaya koydu. Vitalik Buterin’in son günlerdeki MOODENG satışları bu noktada etkili oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!