Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yatırım Şirketi, Bitcoin’de Bu Ay Yükseliş Bekliyor: Hisse Satın Aldı!

Cathie Wood’un yatırım yönetim şirketi ARK Invest, kripto para borsası Coinbase (COIN) hisselerinden yaklaşık 2,2 milyon dolar değerinde hisse satın aldı.

Bu işlem, ARK’ın 11 Eylül’den bu yana ilk COIN hissesi alımı olarak kaydedildi. ARK, Fintech Innovation ETF (ARKF) fonuna 12.994 COIN hissesi ekleyerek, fonun toplam değerinin yüzde 7,43’ünü Coinbase hisselerine ayırdı. COIN hisseleri, Salı gününü yüzde 0,73 düşüşle 167,69 dolar seviyesinde kapattı.

Bitcoin’de yükseliş mi bekliyor?

Coinbase hisseleri, ARK’ın son alımından bu yana yüzde 6,5 oranında yükselse de, Ağustos ayı sonlarından bu yana yüzde 20 düşüşte. ARK’ın bu son hamlesi, genellikle Ekim ayında yaşanan Bitcoin fiyat artışlarının Coinbase hisselerini destekleyeceği beklentisiyle bir rallinin işareti olabilir.

Ayrıca ARK, Robinhood (HOOD) hisselerinden 135.665 adetini satarak yaklaşık 3,5 milyon dolar gelir elde etti. Bu satış, Securities and Exchange Commission (SEC) tarafından getirilen bir kurala uyum sağlamak amacıyla yapıldı. Bu kural, fonların, gelirlerinin yüzde 15’inden fazlasını menkul kıymet satışından elde eden şirketlerde yüzde 5’ten fazla hisseye sahip olmasını yasaklıyor. HOOD hisseleri Salı günü yüzde 10 oranında yükselerek 25,61 dolar seviyesinde kapandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!