Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Bitcoin Fiyat Hedefi Verirken Çantasındaki 4 Altcoin’i Paylaştı!

Milyarder yatırımcı Tim Draper, ABD hükümetinin kripto paralara destek vermesi halinde Bitcoin’in hızla 250.000 dolara ulaşacağını öngördü.

ABD’li milyarder yatırımcı Tim Draper, Bitcoin’in 250.000 dolara hızlıca ulaşabileceğini öne sürdü. Ancak bu tahminin gerçekleşmesi için ABD hükümetinin kripto paraları desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Draper, kripto para sektörünü engelleyen en büyük faktörün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) katı düzenlemeleri olduğunu söyledi.

2018 yılında Draper, Bitcoin’in dört yıl içinde 250.000 dolara ulaşacağını tahmin etmişti.

Draper’in yatırım yaptığı 4 altcoin

Bitcoin yorumlarıyla bilinen Draper’in altcoin vermesi dikkatlerden kaçmadı. Milyarder isim, çantasında Arkham (ARKM), Tezos (XTZ), Bancor (BNT) ve Handshake (HNS) bulunduğunu aktardı.

Analist bu 4 altcoin’e ne kadar miktarda yatırım yaptığını net olarak paylaşmasa da, projelere olan güvenini yinelemekten çekinmedi.

Bitcoin nasıl 250 bin dolar olacak

Daha önce ise Bitcoin’in 2017’de 10.000 doları göreceğini öngörmüş ve bu tahmini doğru çıkmıştı. Ancak 250.000 dolarlık tahmin, SEC’nin sektöre getirdiği engeller nedeniyle henüz gerçekleşmedi. Draper, SEC’nin eski düzenlemelerle yenilikleri engellediğini belirtti.

Draper, ABD hükümetine kripto paraları diğer varlıklar gibi ele alması çağrısında bulundu. Dijital varlıkların, diğer varlık sınıflarına benzer net düzenlemelere sahip olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto sektörünü yanlış yönettiğini ve bu durumun görevden alınmasına yol açabileceğini ileri sürdü. Draper, Gensler’in işini kaybedeceğini öne süren tek isim değil; Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve SkyBridge ortağı Anthony Scaramucci de benzer görüşleri dile getirdi.

ABD’nin Bitcoin üzerindeki olası etkileri

Bununla birlikte Draper, ABD’deki Kasım seçimlerinin Bitcoin fiyatını önemli ölçüde etkileyebileceğini aktardı.

Seçim sonuçlarının kripto sektörünü nasıl etkileyeceği merak edilirken, bazı analistler Donald Trump’ın kazanması durumunda Bitcoin’in yükselişe geçeceğini, Kamala Harris’in zaferinde ise düşüş yaşayabileceğini düşünüyor.

Ancak Draper ve diğer bazı sektör liderleri, kim kazanırsa kazansın kripto sektörünün büyümeye devam edeceğini belirtti.

Draper ayrıca Thinking Crypto podcast’inde katıldığı bir programda altcoin portföyünden de bahsederek, Tezos ve Arkham gibi kripto paralara yatırım yaptığını aktardı. Draper, Bitcoin’in kritik bir dönemeçte olduğunu ve ya keskin bir düşüş ya da büyük bir yükseliş yaşayacağını öngördü. Aynı zamanda altcoinlerin de yeni zirveler yapma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!