Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

23 Milyar Dolarlık Altcoin Yine Baskı Altında: Ünlü Kurucu Satmaya Başladı

Likit staking protokolü Lido DAO’nun token’ı LDO, önümüzdeki günlerde yüz binlerce dolarlık satış baskısı görebilir.

On-chain ve analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılanlara göre eski adıyla MakerDAO olarak bilinen Sky’ın kurucusu Rune Christensen, Lido Finance’in ilk DAO üyelerinden biri olarak aldığı 25 milyon LDO’nun son kısmını da satmaya hazırlanıyor.

Geçmiş işlem kayıtlarına göre Christensen, 17 Aralık 2020 tarihinde Lido Finance’ten o dönemde 1,75 dolar olan birim fiyattan toplamda 25 milyon LDO token aldı.

Lido, Ethereum’un yanı sıra Solana, Polygon, Polkadot, Kusama gibi diğer proof-of-stake (PoS) ağları üzerinden de likit staking çözümleri sunuyor. DeFiLlama verilerine göre Lido protokolünde 23,4 milyar dolarlık varlık tutuluyor. Lido protokolünün kendi token’ı olan LDO, kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılıyor.

LDO satmaya devam ediyor

Christensen, 2022’den bu yana bu tokenların büyük bir kısmını ortalama 1,94 dolarlık birim fiyattan kademeli şekilde sattı.

Kendisinin son olarak 400.000 LDO’yu, tanesi ortalama 1,02 dolardan olacak şekilde toplamda 407.300 USDC karşılığında sattığı aktarıldı. Christensen’ın elinde hala 647.000 LDO (yaklaşık 664.000 dolar) kaldığı belirtilirken, bu tokenları da yakın zamanda elden çıkarması mümkün görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!