Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları 3 Gündür Borsalara Koşuyor: 3,8 Milyar Dolarlık Satış Gelebilir!

Bitcoin 60 bin doların altına sarkarken borsalardaki hareketlilik dikkat çekti.

Bitcoin, haftaya 64.000 doların üzerinde başladı ancak 7 Ekim’deki işlemlerin sonunda yaklaşık 62.000 dolara geriledi. Ardından gelen üç işlem gününde de düşüş kaydeden Bitcoin, 10 Ekim’de 60 bin doların altına düşerek 200 günlük üstel hareketli ortalamanın altına inerek kritik bir destek seviyesini kırdı.

CryptoQuant tarafından aktarılan verilere göre 7 Ekim’de borsalara yaklaşık 28.000 BTC gönderildi. Buna karşılık 8 Ekim’de ek 23.500 BTC borsalara transfer edilirken ve 9 Ekim’de yaklaşık 12.000 BTC borsalara ulaştı.

Bu Bitcoin varlıklarının toplam değeri 3,8 milyar dolar seviyesinde konumlanıyor.

Borsalardaki Bitcoin miktarının azalması genel olarak bir yükseliş sinyali şeklinde yorumlanırken bu gibi tam tersi durumlar ise satış baskısının artabileceğine yoruldu.

Özellikle 10 Ekim günü fiyatın 60 bin doların altına gerilemesiyle, birçok balina panik satışı yaptı. Yatırımcıların daha fazla düşüş beklentisiyle yaptığı bu işlem, piyasa genelinde bir endişe yaratmaya yetti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 61.800 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!