Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Yatırım Alan Altcoin Solana Önerisiyle Sıçrama Yaptı

USDe’nin geliştiricisi Ethena Labs, yeni bir teklifle Solana’yı (SOL) teminatlar arasına eklemeyi hedefliyor. Bu adımla, USDe’nin hazinesindeki varlık çeşitliliğinin artırılması amaçlanıyor ve böylece daha geniş bir teminat tabanı ile sistemin stabilitesinin korunması hedefleniyor.

USDe, Tether (USDT) veya Circle (USDC) gibi geleneksel stablecoinlerden farklı olarak itibari para birimleriyle bire bir oranında desteklenmiyor. Sentetik bir stablecoin olan USDe, stablecoin ile hedge edilmiş vadeli işlemler pozisyonlarını teminat alarak değerini koruyor. Aynı zamanda piyasa dalgalanmalarına karşı riski yönetmek amacıyla bir rezerv fonuna sahip.

Eğer Ethena Labs’in risk komitesi bu teklifi kabul ederse SOL, teminat varlığı olarak yavaş yavaş entegre edilecek. Başlangıç aşamasında 100-200 milyon dolar arasında bir SOL pozisyonu hedefleniyor, bu da Solana’nın açık pozisyonunun yaklaşık yüzde 5-10’una denk geliyor. ENA fiyatı, TradingView verilerine göre günlük bazda yüzde 10’dan fazla yükseldi.

Şu anda Ethena, Bitcoin (BTC) için yüzde 3, Ethereum (ETH) için ise yüzde 9 oranında açık pozisyona sahip. Teklifte ayrıca, BNSOL ve bbSOL gibi likit staking tokenlarının (LST) da teminat olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Ethena Labs, ETH için LST’leri kullanıyor ve bu varlıklar, ETH tahsisatının üçte birini oluşturuyor.

RWA sektöründe de aktif

Binance Labs’ten yatırım alan Ethena Labs, USDe’nin rezerv fonundan 46 milyon dolarlık bir kısmını tokenize edilmiş gerçek dünya varlık yatırımlarına yönlendirdiğini açıklamıştı. Bu yatırımlar arasında BlackRock’un BUIDL, Mountain’ın USDM, Superstate’in USTB ve Sky’ın USDS tokenları bulunuyor. Bu adım, DeFi ekosisteminde varlık destekli tokenlarla getiri elde etme trendi ile uyumlu bir hamle olarak görülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!