Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişine Bir Takviye de Dolardan Gelebilir: Dönüş Mumu Attı!

Son verilere göre DXY,103.00 seviyesinde tıkanma yaşıyor, bu da dolardaki yükselişin zirveye ulaşabileceği ve kripto paralarda yükselişin desteklenebileceği anlamına geliyor.

Bitcoin, Çin’den gelen teşvik haberleri ve ABD seçimlerinin yaklaşmasına paralel olarak hareketli günler geçiriyor. TSİ sabah saatlerinde gelen yükseliş, eylül başında 54.000 dolardan başlayan dik yükselişin yeniden ivme kazanabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin yükselirken dolar endeksi (DXY) 103.00 seviyelerinde bir tıkanma yaşıyor ve bu durumun Bitcoin dahil riskli varlıklarda yukarı yönlü hareket için bir zemin oluşturduğu belirtiliyor. Coindesk analsitlerine göre DXY perşembe günü bir geri dönüş mumunu ifade eden “doji” ile kapanış yaptı. Bu durumun eylül ayının sonlarında 100 seviyesinden yükselerek başlattığı rallinin sonuna işaret edebileceği belirtiliyor.

Bitcoin’in boğaların uzun bir süredir başarısız olduğu 70.000 dolar civarındaki büyük direnç noktasına ulaşması durumunda, mart ayından bu yana boğalar ve ayılar arasındaki en yoğun mücadelenin yaşandığı bölge olacak.

Bannockburn Global Forex’in baş piyasa stratejisti ve ve “Making Sense of the Dollar” kitabının yazarı Marc Chandler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Momentum göstergeleri, bu ay doların güçlü toparlanmasıyla aşırıya kaçmış durumda. Doların zirveye ulaştığını gösterecek teknik kanıtlar bekliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!