Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Milyar Dolarlık Solana Cüzdanı Tekrar Hareketlendi: Borsalara Yatırabilir

İflas etmiş kripto para borsası FTX, yine on milyonlarca dolar değerinde Solana’yı (SOL) unstake etti. Ancak bunun fiyat üstünde etkisinin olması beklenmiyor.

FTX ve kardeş şirketi Alameda Research’e ait bir cüzdan, Solana Proof-of-Stake (PoS) ağından 178.631 Solana (SOL) token’ı çekti. Bu işlem, yaklaşık 28 milyon dolar değerinde ve kripto topluluğunda bu token’ların satılabileceğine dair spekülasyonları yeniden alevlendirdi.

Bu durum, Kasım ve Aralık 2023’te aynı cüzdandan önemli miktarda SOL’un unstake edilip Coinbase’e transfer edilmesini hatırlatıyor. FTX’in iflas idaresinin bu SOL coinlerini Binance veya Coinbase gibi merkezi kripto para borsalarına göndererek elden çıkarabileceği düşünülüyor.

SOL fiyatını etkilemesi beklenmiyor

Solscan verilerine göre FTX/Alameda ile ilişkilendirilen bu cüzdanın Solana ağında hala 1,09 milyar dolar değerinde 7,09 milyon SOL stake’i bulunuyor.

Ancak bazı analistler, bu işlemdeki token miktarının cüzdanın toplam varlıklarına kıyasla küçük olduğunu ve dolayısıyla SOL fiyatı üzerinde büyük bir etki yaratmayacağını düşünüyor. Ayrıca, gelecekteki FTX varlık satışlarının tezgah üstü (OTC) anlaşmalarla yapılabileceği belirtiliyor. Bu durum, piyasada ani bir fiyat düşüşü yaşanma olasılığını azaltıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!