Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla’nın 770 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi Şaşırttı! Hazırlık mı Yapıyor?

Tesla’nın 770 milyon dolar değerindeki Bitcoin varlıklarını bilinmeyen cüzdanlara aktarması, şirketin kripto varlıklarını satma olasılığını gündeme getiriyor.

Kripto para veri firması Arkham Intelligence’a göre Tesla’ya bağlı cüzdanlar 11.500’den fazla Bitcoin’i bilinmeyen adreslere taşıdı. Bu işlemler sonrasında Tesla cüzdanlarında sadece 6,65 dolar değerinde Bitcoin kaldı, yani neredeyse hiç varlık kalmadı.

Tesla, halka açık ABD şirketleri arasında en büyük dördüncü Bitcoin sahibi olarak biliniyor. BitcoinTreasuries verilerine göre yazılım şirketi MicroStrategy ve madencilik şirketi MARA’nın ardından en fazla Bitcoin’e sahip olan şirketler arasında yer alıyor.

Şirket, Şubat 2021’de 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almış ve bu varlıkların değeri bir ara 2,5 milyar dolara kadar ulaşmıştı.

Yeniden satmaya mı hazırlanıyor?

Tesla, Elon Musk’ın onayıyla 2021’in ilk çeyreğinde 272 milyon dolarlık Bitcoin’i elden çıkarıp 128 milyon dolar kazanç sağladı. Şirket, 2022’nin ikinci çeyreğinde de 936 milyon dolarlık BTC satarak 64 milyon dolar elde etti.

Tesla’nın iki yıllık durgunluğun ardından bu BTC’leri neden transfer ettiği bilinmese de kimileri, şirketin bunları satmaya hazırlandığından şüpheleniyor. Tesla, bu yılın üçüncü çeyreğiyle ilgili finansal raporunu 23 Ekim’de yayımlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!