Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale, Bitcoin, Ethereum ve Üç Dev Altcoin İçin SEC’e Başvurdu

Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruyla, popüler kripto paraları içeren karma kripto fonunu borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürmek için izin talep etti.

Bu fon, Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP ve Avalanche gibi kripto paraları içeriyor. Şirket, daha önce Bitcoin ve Ethereum fonlarını ETF’ye dönüştürmeyi başarmıştı.

Grayscale sözcüsü, bu başvurunun, “kripto varlık sınıfını tüm yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirme konusundaki kararlılığını” yansıttığını belirtti.

Şirketin mevcut finansal ürünü olan ve GDLC sembolüyle işlem gören Digital Large Cap Fund, şu anda tezgah üstü (OTC) piyasada işlem görüyor ve 524 milyon dolar değerinde varlığı yönetiyor. Fonun yüzde 75’i Bitcoin, yüzde 19’u ise Ethereum’dan oluşuyor. Kalan kısmında ise Solana, XRP ve AVAX bulunuyor.

ETF başvuruları çoğalıyor

Son haftalarda Bitwise ve Canary Capital de spot XRP borsa yatırım fonu başvurularında bulundu. Henüz SEC tarafından bir spot XRP ETF’si onaylanmış değil ve onaylanması durumunda çeşitli zorluklarla karşılaşabilir.

Öte yandan Grayscale, yakın zamanda yatırımcılara XRP ve AAVE yönetişim token’ına maruz kalma imkanı sunan yeni fonlar başlattı. Bu hamle, firmanın dijital varlık yatırımını daha geniş bir yelpazeye yayma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!